Šport
19 ogledov

Težko otroštvo Mannyja Pacquiaoja

Floyd Mayweather st., Flody Mayweather ml., Manny Pacquiao in Freddie Roach EPA
Freddie Roach, trener filipinskega boksarja Mannyja Pacquiaoja, je spregovoril o težkem otroštvu svojega varovanca, ki ga v noči na nedeljo čaka veliki spopad s Floydom Mayweatherjem ml.

Manny Pacquiao je odraščal v ekstremni revščini, razkriva boskarjev trener Freddie Roach, ki svojega varovanca pripravlja na najpomembnejši obračun v njegovi karieri - 2. maja se bo v Las Vegasu pomeril z neporaženim Floydom Mayweatherjem ml.

Gre za najdražji boksarski dovoboj vseh časov, samo glavna akterja bosta skupaj zaslužila več kot 200 milijonov doalrjev, organizatorji pa so spektaklu nadeli naziv ''dvoboj stoletja''. Vstopnice so bile razprodane v pičlih 60 sekundah, že tako zasoljeni zneski pa na črnem trgu dosegajo neslutene višave.

Pacquiao, ki je po podatkih spletnega portala Celebrity Net Worth danes težak več kot 100 milijonov ameriških dolarjev, je odraščal v velikem pomanjkanju. Revščina je bila tako ekstremna, da je je pri rosnih 14. letih postal profesionalni boksar.

''Živel je na ulici, kjer je kupoval krofe in preprodajal za cent dražje, da je lahko preživel. Spal je v kartonasti škatli. Prebil se je skozi vse to, pri 14. letih postal profesionalec in poglejte ga danes. Filipini so reven kraj, ni socialne pomoči ali zdravstvenega zavarovanja. Če nimaš službe ali denarja, potem narediš vse za preživetje,'' je povedal Roach in pojasnil, zakaj je Manny pristal na cesti. ''Pobegnil je od doma, potem ko je oče pojedel njegovega psa,'' je dodal eden najprepoznavnejših boksarskih trenerjev na svetu.

Pacquiao je danes državni heroj, po koncu kariere pa naj bi kandidiral za predsednika Filipinov. ''To je neverjetno. Šel sem na njegovo rojstnodnevno zabavo. Tam je bil predsednik Filipinov in 5000 obiskovalec, zunaj pa še dodatnih 10.000, ki niso mogli noter. On je ikona, ker predstavlja upanje toliko ljudem. Med njegovimi borbami na Filiinih ni zločinov, ker vsi gledajo. Zdaj se bo vpisal na fakulteto. Boksal bo še dve leti, nato pa bo šel v politiko,'' je razkril Roach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.