Šport
22 ogledov

"The Grinder" najbolj zadovoljen

(Foto: Pokerpages.com) Žurnal24 main
Tretji dan prvenstva WSOP se je končal šele v ponedeljkovih jutranjih urah, ko je na zaslužen počitek verjetno najbolj zadovoljen odhajal Michael "The Grinder" Mizrachi.

Michaelu "The Grinderju" Mizrachiju je namreč uspelo prevzeti vodstvo na turnirju Player's Championship. Medtem so se igralci na 1.000$ NL Hold'Em turnirju že približali izplačilu prvih nagrad, ne smemo pa pozabiti niti na prvi Omaha turnir, ki se je začel pred nekaj urami.

Turnir # 2: 50.000 $ Player's Championship
Kot že rečeno, ima po tretjem dnevu turnirja Player's Championship največ razlogov za veselje Michael Mizrachi, ki mu je uspelo nabrati kar 1.483.000 žetonov, a tudi on kljub vodstvu ne bo mirno spal, saj je konec dneva pravo ofenzivo proti vrhu sprožil Rus Vladimir Schmelev, ki bo četrti dan turnirja začel z 1.432.000 žetoni.

"The Grinder" je bil sploh prvi, ki je prešel znamko milijon žetonov, potem ko je v eni od iger popolnoma oskubil Davida Oppenheima. V tej igri je Mizrachi iz pozicije UTG višal s {K-Spades}{K-Diamonds}, njegovo stavo pa je izenačil le Oppenheim, ki se je takrat nahajal na gumbu. Na flopu {J-Diamonds}{10-Hearts}{5-Spades} je Mizrachi ponovno stavil, a s tem ni prestrašil Oppenheima, ki je njegovo stavo izenačil. Še več, ko je na mizi pristala še {10-Clubs}, je prav David prvi segel po žetonih. Mizrachi je višal, a je nasprotnik še enkrat izenačil njegovo stavo. Podoben scenarij se je ponovil tudi na riverju, ko je na mizi pristala še karta {3-Hearts}, ki pa ni vplivala na igro, saj je Mizrachi zmagal s parom kraljev, Oppenheim pa je hitro priznal poraz in odvrgel svoje karte.

Kar 54 igralcev je začelo tretji dan turnirja, a 12 ur kasneje jih je svoje žetone v vreče pospravljalo le še 21. Med žrtvami so se znašli tudi številni velikani pokra, kot so lanskoletni prvak David "Gunslinger" Bach, Jeff Lisandro, Barry Greenstein, Noah Boeken, Doyle Brunson in Phil Ivey. Medtem ko berete to novico, pa igralci skoraj zagotovo že zaključujejo tudi četrti dan turnirja, več o tem, kako so se stvari razpletle tokrat, pa boste lahko prebrali jutri.

Turnir # 3: 1.000 $ NL Hold'Em
Potem ko smo bili priča neverjetnemu navalu že za prvi dan tega turnirja, se je podobna zgodba ponovila tudi tokrat, saj je v dnevu 1B nastopilo kar 1.744 igralcev. A iz te celotne množice se je le 205 uspelo prebiti tudi v drugi dan turnirja, ki ga bo z največ žetoni začel Braxton Dunaway, kateremu je danes uspelo zbrati kar 125.000 žetonov.

Kanadčan Terrence Chan, ki je na lanskem prvenstvu SCOOP dobil kar dva turnirja, se je tokrat moral posloviti kot prvi, potem ko je svojih zadnjih 7.400 žetonov spravil igro z {A-Hearts}{10-Diamonds}, a naletel na nasprotnika z {A-Spades}{Q-Spades}. Skupne karte {A-Hearts}{10-Clubs}{Q-Diamonds}{4-Clubs}{7-Diamonds} so nato sicer obema podarile dva para, a sta bila Chanova para vseeno premalo za zmago in tako se je Kanadčan po le nekaj odigranih igrah moral preseliti med gledalce.

Napovedi organizatorjev se torej niso povsem uresničile, saj je na njem skupaj nastopilo "le" 4.345 igralcev, iz te množice pa se jih je v drugi dan turnirja uspelo uvrstiti 476, ki pa so vsi že zelo blizu temu, da si zagotovijo svoj delež 3.910.500 $ težkega nagradnega sklada.

Turnir # 4: 1.500 $ Omaha Hi-Lo 8 or better
Letošnje prvenstvo WSOP je končno postreglo tudi s prvim Omaha turnirjem, na katerem je nastopilo 820 tekmovalcev. Po dnevu deljenih "potov" in razvlečenih iger jo je najbolje odnesel Oleg Shamardin, ki bo drugi dan začel s 70.800 žetoni, medtem ko je konkurenca kar precej za njim, saj ima drugouvrščeni Scott Epstein le 45.400 žetonov.

Od 820 igralcev, ki so začeli turnir, pa se jih bo drugi dan vrnilo le 297, le 81 od teh pa jih bo na koncu prišlo do svojega deleža 1.104.300 $ težkega nagradnega sklada. V igri za zmago so še vedno tudi asi, kot so Jimmy Fricke, Jeff Madsen Erick Lindgren in Todd Brunson, medtem ko Jason Mercier, Daniel Negreanu, Bill Chen, Matt Savage ter tudi naš Tony G niso preživeli prvega dne turnirja.

Prihaja
Da dvorana ob vseh teh izločitvah ne bi preveč samevala, bodo poskrbeli udeleženci 1.500$ NL Hold'Em turnirja, ki bodo danes začeli s svojimi nastopi. Naša ekipa si tako tudi četrti dan prvenstva WSOP ne bo mogla privoščiti niti trenutka oddiha v Las Vegasu.

Video dneva
Naš Tony G, je potem ko je izpadel s turnirja 50.000 $ Player's Championship, na lastni koži občutil, kako težko se je hitro pripraviti za nastop na naslednjem turnirju. Lahko si ogledate njegov video blog, v katerem boste videli, kako se največji zvezdniki pripravljajo na svoje nastope na letošnjem prvenstvu WSOP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.