Šport
8 ogledov

Thomas kaznuje osovražene Canuckse

Finale Bruins Canucks Thomas 1 Reuters
Boston Bruins so še enkrat kaznovali Vancouver Canuckse za brutalen nalet in pretres možganov Nathana Hortona. Na četrti tekmi velikega finala lige NHL so jih premagali s 4:0 in serijo izenačili na 2:2.

Boston Bruins so prvi dve tekmi finala izgubili za en sam gol, na tretji in četrti pa so dominirali od prve do zadnje minute in serija za Stanleyjev pokal z Vancouver Canucks je izenačena na 2:2. Brutalen nalet Aarona Roma na Nathana Hortona pa se vse bolj kaže za ključen trenutek tega finala. Odtlej je 12 proti 1 za Kosmatince. "Nathan Horton, Nathan Horton," je med četrto tekmo vzklikala domača publika v bostonskem TD Gardnu.

Junak druge zmage Bruinsov je bil še enkrat njihov vratar Tim Thomas, ki je zaustavil kar 38 strelov hokejistov iz olimpijskega mesta. Zanj je to že tretji shutout v letošnji končnici, njegova ekipa pa je zmagala devet od zadnjih 10 domačih tekem. "Ko smo Hortona videli v slačilnici, smo sklenili, da končamo, kar smo začeli zanj. Po pravici povedano želimo pokal zanj in drug za drugega. Zelo, zelo sem bil vesel, da nam je Nathan obiskal v slačilnici, in da tako dobro okreva. To nam je dalo dodatne motivacije," je priznal Thomas.

Dva od štirih golov je dal Rich Paverly, ki je v prvem napadu zamenjal Hortona. Preostala dva zadetka za zmago s 4:0 sta dodala Michael Ryder in Brad Marchand. Zdaj se finalna serija vrača v Vancouver, kjer bo Bruinsom gotovo mnogo težje. "To igro moramo odnesti s sabo. To se mora nadaljevati v Vancouvru. Ni važno, kje si, doma ali v gosteh, igrati je treba, tako kot smo igrali na teh dveh tekmah," je odločen trener Claude Julien.

Liga NHL, veliki finale:

Boston Bruins : Vancouver Canucks 4:0 /2:2/
Peverley dva, Ryder, Marchand

*V poševnicah je izid v zmagah, igrata na štiri.