Šport
22 ogledov

Thorpe bi užival in bil še boljši

Ian Thorpe je pozimi začel s treningi. Cilj so olimpijske igre v Londonu 2012. ( Žurnal24 main
Ian Thorpe gre po stopinjah Michaela Schumacherja. Vrača se v šport, v katerem je bil nekoč nepremagljiv. A poudarja, da zmage niso cilj, želi le uživati in plavati bolje. Ali bo to dovolj za kolajne, pa še ne ve.
Prevlada Iana Thorpa se je začela leta 1999, ko je podrl svetovna rekorda na 200 in 400 metrov prosto, vrhunca pa sta bila Sydney 2000 (tri zlate olimpijske kolajne) in Atene 2004 (dve zlati).

Na olimpijskih igrah 2000 in 2004 je osvojil pet zlatih, tri srebrne in bronasto kolajno. Ima 11 naslovov svetovnega prvaka. Bil je strah in trepet tekmecev. Po sezoni 2006 je star vsega 24 let sklenil kariero. Ian Thorpe. Lani novembra pa je Thorpedo, kot ga kličejo, napovedal vrnitev. Za razliko od Primoža Kozmusa, ki se za London 2012 spogleduje z zlatom, ima avstralski plavalec za zdaj zgolj željo uživati v tekmovanju. Ko ga ni bilo, se je v plavanju marsikaj spremenilo. Prišle so super hitre kopalke in padla je večina rekordov. Te so lani prepovedali in plavanje se vrača v ustaljene tirnice. A Torphe je mnenja, da le začasno in da se bodo prej ali slej posebne kopalke, z nekaj omejitvami, vrnile.

Ian Thorpe se bo osredotočil na štafetne preizkušnje in na 100 ter 200 metrov prosto.

Zaveda se, da pred njim ni lahka naloga, saj pozna zgodbe Lancea Armstronga, Björna Borga in Michaela Schumacherja. Pa vendarle: njegov atribut v primerjavi z omenjeno trojico, ki se ni vrnila najbolj uspešno, so njegova leta – pri 28 je plavalec na vrhuncu svojih zmožnosti. Je pa res, da je bil premor dolg. "Poglejte Schumacherja … po vrnitvi ni veliko dosegel, a uživa v tem, kar počne. Pozabljate, da je to naša ljubezen," pred prvimi tekmami po vrnitvi pripoveduje Thorpe. "Ne ciljamo zgolj na dobre rezultate. Moj cilj ob vrnitvi je, da bi plaval bolje, kot sem nekoč. Zame je to pomemben cilj. Kakšen rezultat bo to prineslo, pa ne vem. Nad tem nimam nadzora."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.