Šport
20 ogledov

"Thorpe ima res smolo"

Thorpe This is Me avtobiografija knjiga bazen predstavitev novinarska konferenca EPA
Nekdanji avstralski plavalec in olimpijski prvak Ian Thorpe po več operacijah rame najbrž nikoli več ne bo mogel plavati.

Zdravstveno stanje petkratnega olimpijskega prvaka Iana Thorpa, ki je zaradi pooperativne okužbe končal na intenzivni negi v bolnišnici v Sydneyju, je po besedah njegovega agenta Jamesa Erskina "resno, a njegovo življenje ni ogroženo".

"Trenutno menimo, da je zanj konec sanj o vrnitvi v bazene. Zdravniki pravijo, da tekmovalno ne bo mogel več plavati," je dejal Erskine. 31-letnik je po operaciji poškodovane rame, ki so mu jo opravili v Švici, dobil hudo okužbo.

Huda smola

"Ian ima res smolo, to je treba reči. Ta čas je resno bolan, takšno je njegovo zdravstveno stanje," je potrdil Erskine in dodal, da plavalec ne leži več na intenzivni negi. Obenem je trditve avstralskih medijev, ki so se razpisali, da Thorpe ne more več premikati leve roke, označil za neumnost.

"To je nesmisel," je dejal Erskine. Thorpe je s petimi zlatimi olimpijskimi kolajnami in 14 svetovnimi rekordi eden izmed najuspešnejših avstralskih športnikov v zgodovini. Leta 2006 je kariero končal, nato se je poskušal leta 2011 vrniti v bazene za olimpijske igre v Londonu 2012, a se mu ni uspelo uvrstiti v avstralsko reprezentanco. Po tem naj bi se začele tudi njegove težave z depresijo, ki naj bi bile povezane tudi z močnimi bolečinami po poškodbi leve rame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.