Šport
20 ogledov

Thorpe nervozen: "Nič ne morem napovedati!"

Ian Thorpe se pripravlja na povratek v bazene. EPA
Avstralec Ian Thorpe, nekdanji olimpijski zmagovalec v plavanju, je priznal, da je zelo živčen pred prvo tekmo po petletnem premoru, ki jo bo opravil konec tedna v Singapurju. Devetindvajsetletni zvezdnik, ki je svojo vrnitev v tekmovalne bazene napovedal februarja letos, je dejal, da so njegovi izidi na treningih zelo nestabilni.

"Po vsem, kar sem videl na treningih, ne morem napovedovati kakšnega posebnega dosežka. Toda tudi strašno slab ne bom, to je gotovo. Včasih se na treningu v resnici počutim kot najboljši plavalec na svetu. Že naslednji dan pa je strašno slabo. Zavedam se dejstva, da pet let nisem tekmoval. Še sam na to včasih pozabim in mislim, da na to tudi mnogi ljubitelji športa ne bodo pomislili. V Singapurju bom prvič po premoru tekmoval v bazenu in zavedam se, da ne bo lahko. Zato sem bolj živčen, kot sem bil običajno pred tekmo," je dejal Ian Thorpe.

Thorpe se je tekmovalno upokojil leta 2006, pred tem pa je osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn in enajst naslovov svetovnega prvaka. Postavil je 13 posamičnih svetovnih rekordov. Za vrnitev v bazene se je odločil, ker se želi pomeriti z Američanom Michaelom Phelpsom, ki je osvojil šest zlatih in dve bronasti kolajni na OI leta 2004 v Atenah ter osem zlatih na OI leta 2008 v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.