Šport
26 ogledov

Thorpe pristal na intenzivni negi

ian thorpe EPA
Avstralskemu plavalcu Ianu Thorpu grozi, da zaradi okužbe, ki jo je staknil po operaciji rame, ne bo več mogel uporabljati leve roke.

Legendarni avstralski plavalec Ian Thorpe je končal na oddelku intenzivne nege v bolnišnici v Sydneyju, kjer zdravniki poskušajo pozdraviti hudo okužbo, zaradi katere mu grozi, da ne bo več mogel uporabljati leve roke. 31-letnik je po poročanju avstralskih medijev po operaciji poškodovane rame, ki so mu jo opravili v Švici, staknil nevarno okužbo.

Februarja je v javnost pricurljala informacija, da je petkratni olimpijski prvak Thorpe zaradi depresije poiskal klinično pomoč. Plavalec je zaradi bolečin po poškodbi rame padel v depresijo, policija ga je našla sredi Sydneyja, kako je izgubljen taval po ulicah.

Thorpe je bil najuspešnejši plavalec olimpijskih iger leta 2000 v Sydneyju, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni kolajni. Leta 2001 je postal prvi, ki mu je na enem svetovnem prvenstvu uspelo osvojiti šest zlatih odličij; skupno jih ima 11. Na olimpijskih igrah je v karieri osvojil pet naslovov, nato pa leta 2006 končal športno pot. Pred igrami v Londonu 2012 je bil neuspešen v poskusu, da bi se vrnil med svetovno plavalno elito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.