Šport
29 ogledov

Tičar, Jeglič in Sabolič v Avstrijo?

Žurnal24 main
Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič so bili v letošnji sezoni z naskokom najboljši igralci Acronija Jesenic, zato ne preseneča veliko zanimanje za omenjene tri jeseniške bisere. Želijo jih tudi v Gradcu.
Statistika jeseniških biserov v letošnji sezoni lige Ebel:
Tičar (21 let, 24 golov, 44 podaj)
Sabolič (22 let, 33 golov, 26 podaj)
Jeglič (22 let, 14 golov, 40 podaj)

Pri Gradcu je pred leti navduševal legendarni Ivo Jan. Po poročanju Kleine Zeitung pa bi v prihodnji sezoni v dvorani Eishalle Liebenau za veselje lahko skrbeli kar trije Slovenci. Predsednik Gradca Jochen Pildner naj bi si namreč v svojem moštvu zaželel Roka Tičarja, Žigo Jegliča in Roberta Saboliča. Trojica je v lanski sezoni blestela v dresu Acronija Jesenic in v rednem delu lige Ebel skupaj zbrala kar 181 točk, zato niti ne preseneča zanimanje številnih klubov. Igra železarjev je vso sezono slonela na Tičarju, Saboliču in Jegliču, ki pa so se kljub mladosti izkazali z odlično igro in zvrhano mero zrelosti.

Pred dnevi so pri Gradcu podaljšali pogodbe že s tremi mladimi igralci in tako bi se jeseniški trio več kot odlično vklopil v moštvo, še pišejo pri Kleine Zeitung. V Gradcu bodo sicer ta teden razpravljali o usodi trenerja Billa Gilligana. Naj še dodamo, da bo slovenski reprezentant Tomaž Razingar tudi v prihodnji sezoni najverjetneje branil barve Beljaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.