Šport
25 ogledov

Tičar med morske pse v Köln

Tičar Slovenija hokej Saša Despot
Slovenski reprezentant Rok Tičar se iz nemškega Krefelda seli v bližnji Köln, kjer bo okrepil ekipo Kölner Haie. Nekdanji hokejist Jesenic je z moštvom, ki je v letošnji Bundesligi osvojilo deveto mesto, podpisal enoletno pogodbo.

Kolonija slovenskih športnikov v Kölnu je od srede številčnejša. Ne sicer za nogometaša, ampak hokejista. Enoletno pogodbo s hokejskim prvoligašem Kölner Haie je namreč podpisal reprezentant Rok Tičar. Osemkratni nemški prvaki so letošnje tekmovanje v 1. Bundesligi zaključili na devetem mestu.

Pri lokalnem nogometnem klubu 1. FC Köln, ki je letos tragično izpadel v drugo ligo, že več sezon sicer igrata slovenska nogometaša Milivoje Novaković in Mišo Brečko. Tičar se bo k morskim psom preselil iz Krefelda, kjer je lani za 12. moštvo lige dosegel sedem golov in 13 podaj. Pred tem je hokejist, ki je 3. maja dopolnil 23 let, igral za Acroni Jesenice, s katerimi je dvakrat osvojil naslov državnega prvaka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.