Šport
142 ogledov

Tihi favoriti pokleknili v prvem izločilnem boju

Epa
Hokejisti ZDA so v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Helsinkih premagali Švico s 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Švicarska reprezentanca, ki je po predtekmovanju veljala za tihega favorita prvenstva, se poslavlja od Finske. Po sedmih zmagah in zanesljivem prvem mestu v predtekmovalni skupini so pokleknili že v prvem izločilnem boju proti ZDA. Švicarji so sicer imeli pobudo, več streljali, a bili neučinkoviti. Tekmec je igral organizirano, se odlično branil, spretno pa tudi izkoriščal švicarske napake in bil nevaren v protinapadih.

Američani so v vodstvo prišli v 12. minuti, ko so prvič imeli številčno premoč na ledu. Ben Meyers je podajal plošček pred vrata Švicarjev, kjer je zadel Calvina Thurkaufa in se odbil v mrežo. Že do konca prve tretjine so Američani vodstvo še povišali, spet s kar precej sreče. Adam Gaudette je po protinapadu izkoristil nesporazum švicarske obrambe, se ob vratarju in enemu branilcu nekako dokopal do ploščka, kljub temu, da se je znašel na tleh, pa ga je s spretno reakcijo potisnil v gol.

V drugi tretjini zadetkov ni bilo, Švicarji so zapravili kar nekaj priložnosti, zadeli tudi vratnico, za neučinkovitost, s katero so nadaljevali tudi v tretjem delu, pa bili kaznovani v 55. minuti, ko se je drugič med strelce vpisal Meyers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.