Šport
45 ogledov

Tina 16 let kasneje lovi Kjusov rekord

Tina Maze EPA
Tina Maze ima na gori, kjer je Lasse Kjus pred 16 leti osvojil pet kolajn na SP, priložnost, da ponovi dosežek legendarnega Norvežana.

Najboljša smučarka zadnjih sezon je svetovno prvenstvo v Beaver Creeku/Vailu začela s srebrno kolajno na superveleslalomu, nadaljevala pa z dvema zlatima kolajnama, v smuku in kombinaciji. Strokovnjaki napovedujejo, da bi Tina Maze lahko ponovila dosežek Lasseja Kjusa, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1999 osvojil neverjetnih pet kolajn (dve zlati, tri srebrne).

''Seveda je, in to je zares impresivno,'' je na vprašanje, ali je Tina smučarka, ki jo bo potrebno premagati, odgovorila dvakratna olimpijska zmagovalka Pernilla Wiberg. ''Lani v svetovnem pokalu ni naredila veliko, potem pa je na olimpijskih igrah zadela v polno. Letos ji gre veliko bolje. Zaveda se, da je šampionka. To ji daje energije in trenutno je v elementu,'' je dodala Švedinja.

''Nima smisla razmišljati o tem''

Pred letošnjim SP je imela Mazejeva v svoji zbirki dve zlati in štiri srebrne kolajne. Manjka ji samo še slalomsko odličje. ''Vem, da mi lahko uspe. To sem vedela, še preden sem prišla sem, a nima smisla razmišljati o tem. Gremo dan za dnem, zavoj za zavojem, disciplino za disciplino,'' je povedala Mazejeva.

''Mislim, da lahko osvojim še več kolajn. Seveda je izčrpljujoče, saj bodo imela druga dekleta več časa za trening slaloma in veleslaloma. Zdrava sem, fizično se počutim dobro. V bistvu ni izčrpljujoče, ampak zabavno,'' je dodala šampionka.

Tina se je dotaknila tudi rezultatov svoje velike tekmice Lindsey Vonn in preostalih članov ameriške odprave. ''Velike želje je včasih težko krotiti. Če je pritisk prevelik, nisi sproščen. Sproščenost je čar smučanja,'' je zaključila Črnjanka.

Komentarjev 7
  • jons 00:34 10.februar 2015.

    To, da ocenjuješ Tino po zunanjosti in ne njenih dosežkih pove veliko o tvojem značaju.Tudi tebe lahko nekdo "ujame" s fotoaparatom v neprimernem trenutku in to sliko objavi.

  • jaki 23:44 09.februar 2015.

    ti morš bit brihten, haha...

  • antitrust 23:27 09.februar 2015.

    Glupa ko k....