Šport
19 ogledov

Tina 6 stotink od smukaških stopničk!

Tina Maze je kljub sedmemu mestu ohranila lepo prednost pred Görglovo. (Foto: Re
1/7
Reuters
Tina Maze je dosegla še eno vrhunsko uvrstitev. Vsega šest stotink jo je na četrtem mestu smuka na Višarjah ločilo od stopničk! Prvič letos je zmagala Anja Paerson. Lindsey Vonn je osvojila smukaški globus.

Švedinja Anja Paerson je zmagovalka smuka za svetovni pokal na Višarjah nad Trbižem. Za veteranko je to prva zmaga v tej zimi. Na drugo mesto se je uvrstila Američanka Lindsey Vonn (+0,73), ki je tako osvojila še svoj drugi kristalni globus v dveh dneh, tretja pa je bila Avstrijka Elisabeth Görgl (+1,17). Tina Maze je po včerajšnji zmagi v superkombinaciji zdaj osvojila četrto mesto (+1,23) in izgubila 10 točk prednosti pred Görglovo na tretjem mestu skupne razvrstitve (zdaj je razlika med Slovenko in Avstrijko vsega štiri točke!). Eno točko svetovnega pokala je s 30. mestom osvojila tudi Maruša Ferk (+3,08), mlada Ana Kobal pa je osvojila 47. mesto (+4,57).

Najboljse: druga Vonn, prva Paerson in tretja Goergl | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Liz je super smučarka in se bo borila do konca, tudi jaz se bom. Pestro bo do samega konca, bo pa tudi fajn, da nam ne bo dolgčas," je pestro dogajanje na razpredelnici pokomentirala najuspešnejša slovenska smučarka. Razred zase je bila Paersonova, ki je vpisala 42. zmago v svetovnem pokalu, dve zmagi manj ima Vonnova. "V čem je bila boljša? Mislim, da ima daljše smuči, pa tudi več kilogramov. In te dve kombinaciji sta odločilni na takšni ravninski progi, po drugi strani pa je imela Anja danes veliko željo pokazati, da je v dobri formi, saj je v Aareju, kjer se ji ni poklopilo, zelo trpela in je bila danes več kot vesela tega rezultata. Anja je res pokazala veliko srce. Mislim, da sem svoje opravila dobro, sem se pa zavedala, da bo težko priti čisto na vrh, ampak naredila sem, kar sem lahko in četrto mesto je super rezultat."

V primerjavi s petkovim superkombinacijskim smukom je bila Črnjanka bolj zadovoljna, boljši je bil predvsem start, srednji del po skoku pa ji je že na treningu povzročal težave. "Ker skočim zelo visoko, je pristanek trd in ko pristaneš trdo, izgubiš vso hitrost. Nisem mogla drugače. Ko prideš iz takšne višine, je težko amortizirati, zato mislim, da je bilo prav to odločilno za teh par stotink, ki so me ločile od zmagovalnega odra."

Dres sem imela dober, sem ga pa dobila tik pred tekmo. Pred vsako tekmo moramo prositi za dres, kar je neugodno, in pričakovala bi, da ga bomo dobili, ne da bi prosili zanj.
Tina Maze

Vodilna v tem seštevku Nemka Maria Riesch je bila četrta in je tako izgubila nekaj točkovne prednosti. Pred zadnjimi sedmimi tekmami sezone 2010/2011 ji je Vonnova spet zelo blizu – razlika med njima je le še 136 točk. "Danes sem imela dober dan, še vedno pa ima Maria veliko prednost. Zdaj bom poskušala dobiti čim več tekem. Vse je mogoče, ostati moram pozitivna in verjeti vase," je dejala Vonnova in napovedala dramo zadnjih tednov.

"Ne glede na zmago pa ne vem, ali bom nadaljevala kariero. Letošnja sezona bi lahko bila moja zadnja. Morala bom sprejeti težko odločitev, pri kateri bom morala misliti le nase. Vseeno pa upam, da bom imela motivacijo in moč za nadaljevanje kariere," je na novinarski konferenci po tekmi na Višarjah povedala sedemkratna svetovna prvakinja Paersonova.

Višarje, smuk (Ž):

1. Anja Paerson (Šve) 1:26,91
2. Lindsey Vonn (ZDA) +0,73
3. Elisabeth Görgl (Avt) +1,17
4. Tina Maze (Slo) +1,23
5. Ingrid Jacquemod (Fra) +1,29
6. Maria Riesch (Nem) +1,31

30. Maruša Ferk (Slo) +3,08
47. Ana Kobal (Slo) +4,57

Svetovni pokal, skupno:

1. Maria Riesch (Nem) 1616 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 1480
3. Tina Maze (Slo) 857
4. Elisabeth Görgl (Avt) 853
5. Julia Mancuso (ZDA) 756
6. Tanja Poutiainen (Fin) 676
7. Anja Pärson (Šve) 575
8. Marlies Schild (Avt) 544
9. Viktoria Rebensburg (Nem) 524
10. Anna Fenninger (Avt) 494
...
46. Maruša Ferk (Slo) 103
105. Ana Drev (Slo) 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.