Šport
18 ogledov

Tina drugič v dveh dneh druga!

Maze, Vonn, Riesch
1/11
Žurnal24 main
Tina Maze je osvojila drugo mesto na smuku za svetovni pokal v švedskem Aareju. Zmagala je Lindsey Vonn, tretja je bila Maria Riesch. "Serviser ji je dal rakete na noge," je bil slikovit Andrea Massi.

Tina Maze vešče izkorišča izvrstno formo. Na smuku v Aareju je po petkovi superkombinaciji še drugič v dveh dveh stopila na drugo stopničko in 25-ič v karieri. Smučala je s številko 11, ohranjala dobro linijo in odlično hitrost na vsej progi in dotlej vodilno Američanko Stacey Cook v cilju prehitela kar za 93 stotink. Do konca je bila od nje boljša le še Lindsey Vonn (1:40,93), in sicer za 13 stotink, za Črnjanko pa je zaostala celo Maria Riesch (+0,21).

"Serviser Alberto Ciccio Corbellini je Mazejevi dal rakete na noge, Tina pa jih je super pilotirala. Zaostanek je bil minimalen. Rezerve pa so v dresih. To vprašanje sem sprožil že na uvodu sezone v Söldnu, vendar se 'debata' o tem z opremljevalcem vleče že nekaj mesecev, čeprav imamo to v pogodbi opredeljeno. Dokler je bila daleč od stopničk v smuku to ni bilo tako pomembno, sedaj, ko je povsem blizu, pa štejejo desetinke in stotinke. Tina je glede na vse zaplete izpeljala odlično sezono. Tudi v slabem fizičnem stanju zaradi bolezni je dokazala, da se lahko dobro smuča. Sedaj nas čakata še Trbiž in Špindlerov Mlyn. Sezona sploh še ni končana," je za STA dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

"Bilo je užitek tekmovati, čeprav nisem imela tako dobrega občutka kot na treningih. Malo je se je spremenila proga in je treslo, zato linije niso bile najboljše. Napake so delale tudi ostale tekmovalke. Posebej nevarna so bila vratca na cesti, ki sem jih kar dobro odpeljala in sem lahko zadovoljna. Danes mi je bilo neprimerno lažje nastopati kot včeraj, ker se bistveno bolje počutim, tudi zdravstveno, pa tudi le ena vožnja je bila. Težje je bilo v petek, ko sta bili tudi dve vožnji, toda oba izda sta zelo dobra," je bila zadovoljna Mazejeva. Maruša Ferk je za Vonnovo zaostala 2,72 sekunde, kar je v cilju zadostovalo za 23. mesto.

Anja Pärson in Elisabeth Görgl sta odstopili. Tekmo je zaznamoval tudi srhljiv padec Švicarke Nadje Kamer, ki jo je odneslo iz enega od zavojev, zaradi česar je bil smuk za več kot deset minut prekinjen. Mazejeva za četrtim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala tako zaostaja le še točko, od tretjega mesta, ki ga zaseda Elisabeth Göergl, pa jo loči 63 točk.

Aaare, smuk (Ž):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 1:40,93
2. Tina Maze (Slo) +0,13
3. Maria Riesch (Nem)
  ...
23. Maruša Ferk (Slo)  +2,72

Svetovni pokal, skupno (po 25 tekmah):
1. Maria Riesch (Nem) 1416
2. Lindsey Vonn (ZDA) 1240
3. Elisabeth Görgl (Avt) 738
4. Tanja Poutiainen (Fin) 676
5. Tina Maze (Slo) 675
6. Julia Mancuso (ZDA) 630
...
49. Maruša Ferk (Slo) 88
...
102. Ana Drev (Slo) 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.