Šport
41 ogledov

"Tina Maze je najboljša smučarka v zgodovini športa"

Tina Maze ženski slalom Levi EPA
Ugledna ameriška revija The Atlantic za našo smučarsko šampionko pravi, da je Michael Jordan med smučarji.

Čeprav je med Američani veliko smučarjev, med televizijskimi gledalci smučanje ni priljubljen šport. Težko boste našli Američana, ki poleg Lindsey Vonn pozna še kakšnega od smučarjev bele karavane, pravijo pri reviji The Atlantic in dodajajo: "Vonnova je velik talent, a mediji jo imajo radi predvsem zaradi privlačnosti in ljubezenske veze z golfistom Tigerjem Woodsom, ne pa zato, ker je pred štirimi leti osvojila olimpijsko zlato smuku. Prav zato ni nič nenavadnega, da Američane ne vedo kdo je najboljši smučar na svetu."

Je pa zato v srednji Evropi, kjer smučanje spremljajo s približno takšnim navdušenjem kot prebivalci Bostona baseball, ime Tina Maze toliko bolj prepoznavno, pravijo.

"Mazejeva je, pravzaprav dobesedno, najboljša smučarka v zgodovini športa – lani je v eni sezoni osvojila več točk kot katerikoli smučar ali smučarka doslej. A ker prihaja iz majhne države in blesti v športu, ki ga razen v Evropi ne gledajo praktično nikjer, so njeni dosežki v večji meri spregledani," novinar ne skopari s pohvalami.

Tina Maze je ena od šestih žensk v zgodovini, ki so zmagale v vseh disciplinah svetovnega pokala (to je uspelo tudi Lindsey Vonn) in ena od treh, ki ji je to uspelo v eni sezoni. Tudi hrvaški smučar in prijatelj Mazejeve Ivica Kostelič je prepričan, da njenega rekorda še dolgo ne bo nihče podrl.

Mazejeva je tudi letošnjo sezono začela odlično, z zmago v slalomu v Leviju na Finskem, ta vikend pa se bo v kanadskem Lake Louisu spet spopadla z Vonnovo (ta je bila večji del lanske sezone poškodovana).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.