Šport
14 ogledov

Tina Maze ostala brez slaloma

Tina Maze EPA
Ob 10.15 bi se v francoskem Courchevelu morala začeti ženska slalomska tekma s tremi Slovenkami, a je zaradi preveč novozapadlega snega odpadla.

Ženski slalom za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Courchevelu je bil zaradi slabega vremena odpovedan in prestavljen na nedeljo, so sporočili organizatorji. Veleslalom, ki je bil prvotno predviden v nedeljo, pa je odpovedan. Zaradi sneženja v zadnjih dveh dnevih niso mogli ustrezno pripraviti proge.

"Proga je bila na meji, prepričan sem celo, da ne bi zdržala. Zato so sprejeli edino pravo odločitev. Toda napoved ni dobra in vprašanje je, če bodo slalom v nedeljo sploh pripravili. Pravi čudež bi bil, če bodo lahko pripravili progo. Ker ni na voljo ogrevalne proge, bomo naredili krajši kondicijski trening," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

"Organizatorji so se vso noč trudili, vendar je bilo več kot pol metra snega in ga niso mogli odstraniti s proge. Odstranili so ga lahko le na strmini, na ravninah je bilo 20 do 30 centimetrov novega snega, obenem pa je trda podlaga pod to odejo prav tako popustila in ni bilo možnosti za izvedbo tekme. Na nekaterih delih je bila podlaga trda, na nekaterih pa mehka, in po taki progi bi bilo nevarno smučati," je pojasnil Denis Šteharnik, trener za tehnični disciplini slovenske ženske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.