Šport
8 ogledov

Tina Maze sama svoj šef

tinamaze_main_afp Žurnal24 main
Po Anji Pärson, Sonji Nef in drugih vrhunskih smučarkah se bo tudi Tina Maze sama spopadla z belim cirkusom. Tako se je dogovorila z vodstvom alpskega dela Smučarske zveze Slovenije.
Tina Maze bo v prihodnji sezoni trenirala in tekmovala s svojo ekipo. Vseh podrobnostih o načinu sodelovanja še niso dorekli, bodo pa v desetih dneh podpisali dogovor, ki bo zavezujoč za obe strani, so sporočili s SZS . Zapletlo naj bi se pri tem, da je želela Črnjanka sodelovati tudi z drugimi reprezentancami, na kar so na SZS zdaj tudi pristali. Že avgusta bo s švicarsko ekipo odpotovala na trening na Novo Zelandijo , del priprav pa bo opravila tudi s slovenko reprezentanco.
 
 

Kontinuiteta dela ni bila mogoča. Zelo sem si želela, da bi ekipa ostala enaka kot lani. Tako pa sem se raje odločila, da poskusim sama.

Tina Maze

 
Najboljša slovenska smučarka zadnjih let se je za samostojno pot odločila zaradi številnih zamenjav na mestu trenerja ženske ekipe. “To je bil glavni razlog, saj kontinuiteta dela ni bila mogoča. Zelo sem si želela, da bi ekipa ostala enaka kot lani. Tako pa sem se raje odločila, da poskusim sama, saj si želim izkoristiti potencial, ki ga imam. Že nekaj let sem v svetovnem pokalu, zato nimam več toliko časa,” je pojasnila 25-letna smučarka.


Tina Maze ni bila zadovoljna nad menjavami trenerjev. © AFP

 
Zmagovalka šestih tekem svetovnega pokala bo morala za program treningov odšteti več kot 40.000 evrov, četrtino tega denarja ji bo zagotovil SZS, je razkril poslovni direktor alpincev Matjaž Šarabon . Mazejeva bo morala poleg tega plačati tudi člana svoje ekipe Andreja Perovška , ki bo njen trener in serviser, ter Andreo Massija , ki bo kondicijski trener, pomagal pa ji bo tudi pri fizioterapiji in organizaciji. Denar bo pridobila od sponzorjev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.