Šport
24 ogledov

Tina Maze: Ste z menoj?

tina maze sölden zmaga Reuters
Vodilno smučarko v skupnem seštevku svetovnega pokala Tino Maze danes ob 20.30 čaka uvodni smuk sezone. Navijačem na Twitterju sporoča: Ste z menoj? Gremo!

Lake Louis bo od danes do nedelje gostil tri preizkušnje v hitrih disciplinah. V petek in soboto bosta na sporedu tekmi v smuku, v nedeljo pa v superveleslalomu.

Trenutno najboljša smučarka v beli karavani, Tina Maze, ki je v uvodnih štirih preizkušnjah letošnje sezone nanizala dve zmagi (veleslalom) in tretjo ter četrto mesto v slalomu, je na uradnih treningih smuka zasedla sedmo, osmo in deveto mesto, na uvodni smukaški preizkušnji pa si želi uvrstitve med najboljših pet.

Prva favoritinja je Lindsey Vonn, ki je na prvih štirih tekmah zbrala vsega 10 točk in v skupnem seštevku za Mazejevo zaostaja za okroglih 300 točk. Vonnova, ki se je v zadnjih tednih ubadala z zdravstvenimi težavami, je blestela na prvem treningu, na drugem zaostala za Mazejevo, tretji trening pa je Američanka izpustila.

Branilka naslova v skupnem seštevku svetovnega pokala ima v Lake Louisu že 11 zmag, zmagovito pot pa želi nadaljevati tudi ta konec tedna in tako zmanjšati velik zaostanek, ki si ga je nabrala za slovensko šampionko. Tega se zaveda tudi Črnjanka, ki je navijače na družabnem omrežju Twitter pozvala: "Ste z menoj? Gremo."

Trener Mazejeve Livio Magoni je za Ekipo pred smukom dejal: "Tini proga v Lake Louisu zaradi malega števila zavojev ne ustreza. Proga je idealna za 'klasične drsalke' , kot je Vonnova, ki ima največ možnosti za uspeh," Andrea Massi pa dodaja: "Vse, kar bo bolje od šestega mesta, bo za nas uspeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.