Šport
13 ogledov

Tina ne more računati na Ilkino pomoč

tina maze garmisch EPA
Tina Maze je po vnovičnem porazu v internem dvoboju z Anno Fenninger priznala, da je naredila preveč napak.

Alpske smučarke so se v Garmisch-Partenkirchnu pomerile v smuku, na katerem je tako kot v petek prevladovala Tina Weirather. Tina Maze se je morala zadovoljiti s tretjim mestom (+0,91), pred njo se je zavihtela njena največja konkurentka Anna Fenninger (+0,51). Z odlično predstavo je navdušila Ilka Štuhec (5. mesto), ki je nastopila s startno številko 1 in ostala v vodstvu vse do nastopa vodilne smučarke v skupnem seštevku svetovnega pokala.

''Naredila sem preveč napak na odločilnih mestih. Izgubila sem precej hitrosti,'' je v pogovoru za RTV Slovenija priznala Mazejeva. ''Borim se oziroma, kako se že reče, branim se. Upam, da začnem čim hitreje napadati,'' je dodala Črnjanka. 

Na vprašanje, ali je dobila kakšen nasvet Ilke Štuhec, ki je bila v vodstvu pred njenim nastopom, je odvrnila: ''Ne, to se ne bo zgodilo, ampak vseeno sem vesela za njo.'' 

Današnja zmagovalka je tako kot včeraj dokazala, da v Garmischu nima konkurence. ''Mislim, da je Tina že včeraj pokazala, da je v svoji ligi. Danes sem ji poskušala slediti, kar se tiče materialov, vendar se nisem znašla tako kot včeraj. Pogoji so bili bistveno drugačni, bolj trdo in težje za smučati,'' je povedala Črnjanka.

Ilka zasluženo nasmejana

Z nastopom je bila zadovoljna Štuhčeva, ki je progo dobro preučila. ''Pač, bilo je čisto tako kot na ogledu. Nismo imeli nobenih povratnih informacij. Progo smo si dobro ogledali in preverili, tako da sem tudi dobro odpeljala,'' je nasmejano pripomnila 24-letnica.

Komentarjev 9
  • antitrust 10:25 08.marec 2015.

    Ubogi tisti, ki bo to oženil...

  • lannina 10:15 08.marec 2015.

    to bi bila odlična klofuta za maze EGO

  • Ales Ceglar 09:48 08.marec 2015.

    In kje tle pise, da je Tina pricakovala informacije? Nevoscljivci, preberte cel clanek... Dajmo Tina in Ilka dans!!