Šport
16 ogledov

Tina ni resnejše poškodovana

Tina Maze
1/8
EPA
Tina Maze je z drugim mestom na tretjem treningu pred smukom v Sočiju potrdila odlično formo, a v cilju se ji je pripetila nenavadna nesreča, saj je trčila z ruskim snemalcem. Našo najboljšo smučarko so nemudoma odpeljali na pregled v bolnišnico, ki je pokazal, da ne gre za hujšo poškodbo. Črnjanka bi lahko nastopila že na sobotnem smuku.

Pri pregledu v bolnišnici v Sočiju so ugotovili, da se Tina Maze ni huje poškodovala po padcu na zadnjem treningu smuka za svetovni pokal v Sočiju, ko jo je v cilju podrl ruski snemalec, ima pa hematom ob mišici kvadricepsu. Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je dejal, da bo zelo pomembno ogrevanje pred tekmo, ko se bodo odločali o nastopu.

"V bolnišnici so napravili magnetno resonanco kvadricesa in vratnih vretenc. Slednje je dobro, tudi mišica na srečo ni poškodovana, je pa med kvadricepsom in kožo viden precej velik hematom. Bolečine bodo gotovo prisotne tudi jutri, mišica je namreč močno reagirala. Mazejeva je bila povsem sproščena po prihodu v cilj, saj česa takšnega (naleta snemalca, op. STA) ni pričakovala in zagotovo se bo to jutri poznalo. Ko je telo toplo, je ne boli. Opravili smo že prvo terapijo, ki ji bo še olajšala bolečine in predvsem oteklino. Ogrevanje jutri zjutraj bo zelo pomembno. Bolj bo  mišičevje toplo, bolje bo. Verjetno bomo povili to mesto in potem se bomo odločili glede na njeno počutje na ogrevanju tik pred tekmo. Mazejeva je odlično odpeljala progo na zadnjem treningu in upamo, da bo lahko to storila tudi na tekmi," je dejal Massi.

Livio Magoni, trener ekipe Tine Maze, je kratko dejal, da so možnosti za sobotni nastop Mazejeve v smuku na olimpijski progi leta 2014 "petdeset-petdeset".

Tina Maze je na tretjem treningu smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Sočiju dosegla drugi čas treninga in zaostala 1,27 sekunde za najhitrejšo, Američanko Lindsey Vonn, vendar jo je v cilju poškodoval ruski snemalec in Mazejevo so z rešilcem in longeto na vratu odpeljali na preventivni pregled v bolnišnico.

Mazejeva je dejala, da verjetno ne gre za kakšno resnejšo poškodbo. "Prišla sem hitro v cilj in hotela zapeljati mimo snemalca, ki se je ustrašil in skočil naravnost v smuči, nato pa sva se 'zabila'. Malo me boli glava in mišice. Bila sem povsem sproščena in potem je kar velik šok, ko v telo prileti kaj takega, kot je snemalec," je padec v cilju opisala Mazejeva, drugouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Snemalec se je opravičil in dejal, da je prvič snemal v cilju na takem tekmovanju. Zaletel se je vanjo po prihodu v cilj, zdaj pa gremo v bolnišnico. Upam, da ni nič hujšega," je bil jezen Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Za Vonnovo in Mazejevo je bila tretja Avstrijka Elisabeth Görgl (+1,49). Ilka Štuhec je bila 27. (+3,57), Maruša Ferk, tretja Slovenka, pa 31. (+3,83).

Komentarjev 2
  • gz2611 16:03 17.februar 2012.

    Ma kok men gre tale Mazetka na žiuce. 100 se jih pele pa samo v njo se je kamerman zaletu? a dej no. če je glupa je glupa. pa naj gre vozit za kako drugo državo bodo pri nas zraven ...prikaži več usaj kake nove prišle ko zdaj tako ali tako nemorejo ker ta Mazetka in njen "super team" požre use.

  • mufi 13:57 17.februar 2012.

    Tale kamer man rabi še malo šole; da ne rečem prakse.