Šport
48 ogledov

Tina podpisala: "Skupaj še močnejši"

Tina Maze Smučarska zveza Slovenije SZS Cerklje Massi
1/18
Boštjan Tacol
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je v četrtek zvečer podpisala novo pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije. V Cerkljah na Gorenjskem je Mazejeva dejala, da je zadovoljna z dogovorom, podrobnosti pa za zdaj niso znane.

V Zgornjem Brniku, kjer je Tina Maze podpisala dokument o sodelovanju s SZS, nasmehov in dobre volje ni manjkalo. Obe strani sta poudarili, da sta pri pogajanjih nekoliko popustili. Prispevek zveze pa naj bi pokrival okrog 60 odstotkov stroškov Teama to aMaze. O podrobnostih strani nista želeli pretirano razpredati. Andrea Massi, ki mu je – zanimivo – direktorica SZS Barbara Kürner Čad podarila mobilni telefon, je razkril, da Tina ne bo več dobivala nagrad, ampak "funkcionalne" stroške.

Smejalo se mu je 90 % Slovenije

"Z izjavo o štoparici, da bom na pogajanjih le eno uro, nisem želel nikogar užaliti. Hotel sem imeti mir, kar mi je omogočil Damijan Terpin. V roke sem mu dal vse pogovore. Čadova je razumela, kaj potrebuje športnik, trener in vsi mi. Jaz ne morem opravljati vseh nalog in se ob tem še prerekati. Poleg tega je zraven mene Tina, ki je zelo občutljiva. Bolj kot pogodba in številke je pomembno, da imamo zdaj mir in lahko delamo po pet ur na dan," je dejal zadovoljni Massi in znova postregel s sočno metaforo o Lindsey Vonn: "Zame je ona največji kanibal, kar sem jih videl. Že ko je tekmovala Janica Kostelić, je blestela, Lindsey pa je še hujša. Včasih je v boju z njo čast biti že drugi. Cilj pa je seveda premagati jo. Pred petimi leti, ko sem imel cilj, da bo Tina svetovna prvakinja, se mi je 90 odstotkov Slovenije smejalo v obraz."

"S skupnimi močmi močnejši"

Mazejeva trenutno največ pozornosti posveča fizični pripravljenosti. Med treningom je celo metala kladivo. Po podpisu, kamor je prišla v elegantni obleki, pa zadovoljstva ni skrivala: "Končno je prišlo do tega dogodka, vidimo, da se stvari odvijajo v pravo smer. Zdaj se lahko skoncentriramo na treninge, ki so v teh vročih dneh več kot naporni. Lepo je, da smo tu in lahko uradno zaključimo dogovarjanja, ki so potekala v zadnjih mesecih. Hvala Damijanu, ki je pomagal naši ekipi s svojim znanjem in časom. Zdaj smo lahko skoncentrirani na naše delo, ki ga bomo opravili kar najbolje. Vesela sem, da je SZS razumela, da smo lahko s skupnimi močmi uspešni."

"Tini mir in pomoč"

Čadova se je spomnila na zadnjo sezono in dogajanje, ki "je metalo slabo luč na SZS, Tini pa je povzročalo težave pri pripravah in pri nastopih na tekmah". Obogateni s spoznanji, pridobljenimi tudi z bolečimi izkušnjami, so sklenili dogovor: "Verjamem, da smo prišli do zaključka, ki bo omogočil normalne odnose med zvezo in našo najboljšo smučarko, zaključka, ki bo Tini prinesel mir in pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov. Tina, iz srca ti želim, da v letošnji sezoni prideš do rezultatov, ki si jih najbolj želiš."

Komentarjev 1
  • mia 07:22 22.junij 2012.

    vsa čast tini, ki je vrhunska smučarka. a posel je posel, tina pa razvajena in pohlepna. me prav zanima, koliko pogodo bi podpisala, če bi bila na mestu fliserja.