Šport
32 ogledov

Tina Ruse še drugič učila Zdravljico

Tina Maze - podelitev
1/8
Reuters
Na podelitvi kolajn v Sočiju sta se na zmagovalni oder povzpela smučarka Tina Maze in deskar Žan Košir.

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je še drugič na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju poskrbela, da je v tem obmorskem letovišču odzvanjala Zdravljica. Na podelitvi kolajn za veleslalomsko preizkušnjo je slovenska šampionka še drugič letos stopila na najvišjo stopničko in okrog vratu prejela zlato kolajno.

"Kako velika je ta stvar, mi še ni čisto jasno in bo verjetno še prišlo za mano," je o zgodovinskem uspehu slovenskega smučanja za TV Slovenija dejala Tina Maze, ki sta ji na zmagovalnem odru delali družbo srebrna Avstrijka Anna Fenninger in bronasta Nemka Viktoria Rebensburg.

"Ta podelitev je bila posebna, ker so bili ob meni tudi oče, mama in cela ekipa. Bilo je prijetno, ker so starši ob meni do mojih smučarskih začetkov," je dejala zlata olimpijka, ki se je dotaknila tudi številnih besed podpore in posnetkov šolarjev, ki spremljajo njene nastope. "Če lahko s tem, kar delam, razveseljujem druge, mislim, da je to super. Če na šolah norijo zaradi tega, naj norijo, vse lepo pozdravljam in se zahvaljujem za posnetke."

Trenutek kariere dočakal tudi Košir

Slovenski navijači so imeli danes na podelitvi kolajn priložnost videti kar dva slovenska olimpijca. Za odličen nastop v deskarskem paralelnem veleslalomu je bil namreč Žan Košir nagrajen z bronasto kolajno. Za slovenskega deskarja je to največji uspeh v karieri, od njega sta bila boljša zgolj Švicar Nevin Galmarini in Rus Vic Wild.

"Zagotovo je to ekskluzivna priložnost, ki ni dana vsakomur.Tudi jaz imam svojo kolajno in to si bom zapolnil za vse življenje. Sem zelo ponosen, da sem del neke zgodovine, kar Soči zagotovo bo," je bil več kot zadovoljen Košir, ki pa ga čaka še ena borba v paralelnem slalomu.

"Slavja ne bo, zame je še ena tekma, na kateri se vse začne od začetka. Moram ostati močno na tleh, če želim vnovič poseči visoko, zelo se bom moral izkazati, da bom osvojil novo kolajno," je dejal bronasti Košir in svojim someščanom obljubil, da bodo imeli razlog za novo preimenovanje njihovega mesta Tržiča (Bronžiča).

Komentarjev 1
  • smejka 22:34 19.februar 2014.

    Tina,hvala in vse čestitke!