Šport
23 ogledov

Tina si bo vzela eno leto premora

tina maze EPA
Najboljša slovenska športnica Tina Maze je sporočila, da si bo vzela leto dni premora, preden bo sprejela odločitve o koncu ali nadaljevanju tekmovalne poti v alpskem smučanju.

"Ker še nisem uradno naznanila mojih načrtov za prihodnost, se mi zdi, da je primerno, da o tem povem več s tem sporočilom," je zapisala Mazejeva.

"Po šestnajstih dolgih in uspešnih sezonah, ko sem trenirala in tekmovala v vseh disciplinah, mislim, da moje telo in um potrebujeta daljši počitek kot ponavadi. Vzela si bom leto dni premora preden sprejmem nadaljnje odločitve. Čas bom izkoristila tudi za to, da dokončam diplomo, nekaj pa ga bom namenila tudi marketingu in komunikacijskim aktivnostim s partnerji: Stöckli, Milka, Fila, Alpina Watches, I Feel Slovenia, Zlatarna Celje ter drugimi projekti, ki jih imam v mislih,'' je nadaljevala Črnjanka.

''Na tem mestu bi se vam rada iskreno zahvalila za veliko podporo v vseh teh letih. Upam, da razumete in spoštujete mojo odločitev. O nadaljnjem razvoju dogodkov vas bom obveščala. Želim vam lepo poletje. Iskreno vaša. Tina," je zaključila najboljša slovenska smučarka, ki je 2. maja dopolnila 32 let.

Študentka na Pedagoški fakulteti v Mariboru, ki je kot vrhunska športnica zaposlena v policiji, je osvojila dve zlati olimpijski medalji lani v Sočiju (veleslalom, smuk), leta 2010 pa je bila dvakrat srebrna na olimpijskih igrah v Vancouvru (veleslalom, superveleslalom).

Na svetovnem prvenstvu letos v Beaver Creeku je bila zlata v alpski kombinacij in na smuku ter srebrna na superveleslalomu, zlata je bila še v Schladmingu leta 2013 (superveleslalom) in Garmisch-Partenkirchnu 2011 (veleslalom). Druga mesta je zabeležila še na SP v Schladmingu 2013 (superkombinacija, veleslalom), Garmisch-Partenkirchen 2011 (superkombinacija) in Val d'Iseru 2009 (veleslalom).

V svetovnem pokalu je v sezoni 2012/13 je osvojila edini veliki kristalni globus za skupno prvo mesto za slovensko alpsko smučanje, s 2414 osvojenimi točkami pa je krepko presegla rekordni izkupiček med vsemi na svetu. Tedaj 13 let star rekord Avstrijca Hermana Maierja (2000 točk) je presegla za več kot 400 točk in slavila tudi skupna prva mesta v veleslalomskem, superveleslalomskem in kombinacijskem seštevku ter drugi mesti v slalomu in smuku. Le še pet smučark je poleg nje zmagalo v vseh petih disciplinah in je ena od treh, ki jim je to uspelo v eni sami sezoni. Po letošnjem SP v ZDA je prišla v ženski konkurenci na sedmo mesto po številu in žlahtnosti odličij vseh časov.

Na lestvici najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov je po žlahtnosti odličij na drugem mestu za slovitim telovadcem Leonom Štukljem, ki ima v zbirki 17 kolajn in dve zlati več od Korošice. Tako kot drugi izjemni telovadec Miroslav Cerar, ki je sicer s 30 odličji na velikih tekmovanjih prvi v Sloveniji in tudi med najboljšimi na svetu, je osvojila šest zlatih medalj. V samostojni Sloveniji je s štirimi olimpijskimi medaljami po številu medalj izenačena na prvem mestu z nekdanjih legendarnim veslačem Iztokom Čopom, ki pa ima zlato, srebrno in dve bronasti medalji. Petkrat je bila doslej izbrana za najboljšo slovensko športnico leta (2005, 2010, 2011, 2013 in 2014).

Dear sport friends and my fans,As I did not officially announce my plans for the future yet, I thought it would be the...

Posted by Tina Maze on 6. maj 2015
Komentarjev 2
  • patrijarh 14:11 07.maj 2015.

    Pametno Tina.V življenju je še kaj drugega,ne samo smučanje.Hvala ti za vse.

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:56 07.maj 2015.

    MA NE NOOOOOO.....http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/117992/tina-maze-mateja-svet