Šport
15 ogledov

Tina tretja v Courchevelu

Tanja Poutiainen, Marlies Schild, Tina Maze
1/20
Žurnal24 main
Tina Maze se je sijajno odrezala na slalomu v francoskem Courchevelu in se zavihtela na tretje mesto, kar so njene druge slalomske stopničke v karieri. Maruša Ferk je osvojila 22., Vanja Brodnik 35. mesto.

Tina Maze se je drugič v sezoni povzpela na stopničke in obenem drugič v karieri v slalomu. Po prvi vožnji je bila s startno številko 10 četrta, tudi v drugo pa je odlično odpeljala predvsem spodnji del proge. Z izjemno drugo vožnjo je slavila Marlies Schild z 89 stotinkami prednosti pred drugo Tanjo Poutiainen, vodilno po prvi vožnji. Maruša Ferk je končala na 22. mestu, Vanja Brodnik pa se s 35. mestom ni uvrstila v finale.

"V prvi vožnji je Tina imela slabše pogoje v prvih 16 sekundah, vendar je to zelo dobro nadoknadila v spodnjem delu, kjer je imela enega najboljših časov od vseh. To je bil tudi ključ prve vožnje in četrtega mesta. Dogovor za drugo vožnjo je bil tak kot vedno. Mi ciljamo visoko. Čeprav so bile že kritike na rezultate, saj očitno nekaterim ni nikoli dovolj. Po dolgi turneji, ki se je začela oktobra, gre Tina danes prvič domov. Ta rezultat je dokaz njenega vsestranskega smučanja,"
je dejal Tinin trener Andrea Massi in priznal, da je bila Schildova tokrat nepremagljiva: "Schildova je bila res nepremagljiva, toda drugače nimam česa očitati tekmovalki, ki končno funkcionira tako kot lahko in kot mora."

Prva vožnja je bila usodna za kar 24 smučark, med drugim tudi Mario Riesch in Lindsey Vonn. Tina Maze je svojo nalogo opravila zelo dobro, posebej v spodnjem delu. V cilj je prišla kot tretja, kasneje pa jo je malce presenetljivo prehitela Francozinja Nastasia Noens. Mazejeva je za prvo Tanjo Poutiainen zaostajala 66 stotink, druga je bila Marlies Schild (+0,11). Nastopila – sicer ne najbolj posrečeno – je tudi Maruša Ferk, ki je v cilj prismučala kot 18., ob koncu prve vožnje pa je bila 24. Predzadnja, s številko 68, je nastopila še Vanja Brodnik.

"Maruša je z današnjim rezultatom lahko zadovoljna, glede na to, kaj se ji je zgodilo v zadnjem času, v zadnjih dveh tednih. Današnji rezultat je dosegla praktično brez pravega treninga, saj je slalom odpeljala šele, ko smo prispeli v Courchevel. To je lep rezultat in vzpodbuda za naprej. Hkrati je rezultat tudi dovolj zgovoren, da bomo morali narediti kakšen trening več pred naslednjimi tekmami," je dejal trener Ferkove Jernej Koblar in se dotaknil še nastopa Vanje Brodnik: "Vanja je zgornji del odpeljala v redu. Po dobrem letu dni se vrača po poškodbi. Za finale ji je zmanjkalo v spodnjem delu, kjer je imela enega slabših časov. Žal je tam izgubila tistih nekaj stotink za finalno vožnjo."

Courchevel, slalom (Ž):

1. Marlies Schild (Aut) 1:34,95
2. Tanja Poutiainen (Fin) +0,78
3. Tina Maze (Slo) +1,98
4. Maria Pietilä-Holmner (Šve) + 2,25
5. Kathrin Zettel (Avt) + 2,26

22. Maruša Ferk (Slo) +4,64

35. Vanja Brodnik (Slo)

Skupni vrstni red v svetovnem pokalu (12/37):


1. Lindsey Vonn (ZDA) 581 točk
2. Maria Riesch (Nem) 578
3. Elisabeth Görgl (Avt) 366
4. Tanja Poutiainen (Fin) 356
5. Tina Maze (Slo) 333
...
49. Maruša Ferk (Slo) 45
80. Ana Drev (Slo) 9


Vrstni red v posebnem slalomskem seštevku (3/10):

1. Marlies Schild (Avt) 200 točk
2. Tanja Poutiainen (Fin) 200
3. Maria Pietilä-Holmner (Šve) 174
4. Maria Riesch (Nem) 160
5. Nicole Hosp (Avt) 130
6. Tina Maze (Slo) 115
...
30. Maruša Ferk (Slo) 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.