Šport
33 ogledov

Tina: Včasih je treba pokazati zobe

Tina Maze, Lindsey Vonn in Anna Fenninger EPA
V alpskem smučanju je na sporedu odločilni del sezone. Na sporedu je še 12 tekem, šest v moški in šest v ženski konkurenci.

Že ob koncu tedna v Areju in v Kranjski Gori bodo potekali odločilni boji za veliki kristalni globus za skupno zmago. V glavnih vlogah bodo Tina Maze in Anna Fenninger ter Marcel Hirscher in Kjetil Jansrud.

Razlike med glavnimi protagonisti sklepnega dela svetovnega pokala so sila majhne. V ženski konkurenci je slovenska šampionka Mazejeva pred zadnjimi šestimi tekmami ubranila hud napad izzivalke Fenningerjeve. Razlika med tekmicama za končni naslov znaša 44 točk.

V moški konkurenci norveško-avstrijskega duela se je Jansrud Hirscherju približal na 52 točk zaostanka. Hirscher kot specialist za tehnične discipline pričakuje, da se bo ta razlika v njegovo korist povečala po vikendu v Kranjski Gori, kjer se bodo alpski smučarji na 54. pokalu Vitranc v soboto in nedeljo merili v veleslalomu in slalomu.

Slalom velika priložnost za Tino

Prizorišče novega hudega boja bo petkov veleslalom v Areju, kjer ima sicer Slovenka manjšo psihološko prednost, saj je edino veleslalomsko zmago in stopničke v tej zimi vpisala prav na tem prizorišču, 12. decembra lani.

Na sobotnem slalomu, Fenningerjeva na njem ne bo tekmovala, pa bo imela Mazejeva priložnost, da si pred štirimi finalnimi tekmami v Meribelu izboljša položaj za končni spopad za cilj, s katerim bo postavila piko na i sicer znova izjemni sezoni, v kateri se je ovenčala z dvema zlatima (smuk, alpska kombinacija) in eno srebrno kolajno (superveleslalom) na svetovnem prvenstvu v Vail/Beaver Creeku.

maze twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Po koncu tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je Mazejeva na vprašanje o trenutni veleslalomski formi odgovorila: "Mislim, da se smučam dobro, stvar je v tem, da najdeš sproščenost in zaupanje. Počutim se dobro, veleslalom mi je vedno domač. V Mariboru sem si enostavno želela preveč in sem naredila napako v spodnjem delu, zato bom naredila vse, da bom tokrat zbrana od starta do cilja."

''Pretiranega treninga ne potrebujem''

Pred tekmama v Ga-Pa je Mazejevi pomagal tudi počitek, o tem, kako bo pričakala tekmi v Areju, pa je odgovorila: "Gre zgolj za to, da si bom skušala priklicati posamezne detajle. Pretiranega treninga ne potrebujem, upam, da bom ohranila svežino ter imela željo po smučanju in da ne bom preveč nasičena po treningih. Želim si, da bo ravno prav vsega in bom željna smučat."

Mazejeva spoštuje 25-letno Fenningerjevo ter jo ima za večjo tekmico od tistih, s katerimi se je denimo imela priložnost meriti na svoji tekmovalni poti: "Je večja, ker je v prednosti zaradi mladosti, talenta, talent ima podoben, v njej vidim sebe. Je nevarna, ker se ob njej počutim starejšo, s tega zornega kota je izziv večji.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.