Šport
22 ogledov

Tina zdaj pred Anno

Tina Maze EPA
Pred zadnjima dvema tekmama sezone je imela Anna Fenninger 32 točk več kot Tina Maze v skupnem seštevku svetovnega pokala. A v slalomu je Avstrijka ostala brez točk, Slovenka pa je osvojila 50 točk za četrto mesto.

"Ta dvoboj za skupno zmago me obremenjuje toliko, kot me mora. Pomembno je smučanje," je Tina Maze dejala po četrtkovem superveleslalomu, na katerem je kot tretjeuvrščena za mesto zaostala za Anno Fenninger in se je s tem razlika med edinima tekmicama za veliki kristalni globus nekoliko povečala.

Mazejeva, dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja, najboljša v svetovnem pokalu pred dvema sezonama, in branilka velikega kristalnega globusa Fenningerjeva imata edini možnost, da osvojita skupno zmago. 

Po prvi vožnji Tina bliže skupnega vodstva 

Črnjanka je nastopila zelo solidno, s številko 5 je v cilj prišla kot tretja najhitrejša. Za vodilno Švedinjo Frido Hansdotter je zaostala za 61 stotink, pred njo pa je bila le še Američanka Mikaela Schiffrin. Kasneje je Mazejevo le za pet stotink ugnala še Veronika Velez Zuzulova.

S številko 25 je v prvi vožnji nastopila Fenningerjeva. Za najboljšo petnajsterico, ki bo osvojila točke, je zaostala 86 stotink, na drugo progo pa se je Avstrijka podala kot 22. Svoje uvrstitve ni uspela izboljšati in je ostala brez točk.

Razlika zdaj +18 za Mazejevo

Izjemno pa je odsmučala Mazejeva. Že na precej razriti progi je prišla v cilj z naskokom 46 stotink pred čehinjo Šarko Strachovo. Velez Zuzulova je bila nato hitrejša za pičlih sedem stotink, Schiffrinova pa je ugnala tudi po prvem teku vodilno Hansdotterjevo.

Več sledi ...

Svetovni pokal, Meribel, slalom (Ž), izidi:



Komentarjev 5
  • encijan 18:22 21.marec 2015.

    Misliš na glavo, kakor ti ob rojstvu na beton?

  • Matjaz Rogel 11:25 21.marec 2015.

    babja foušija -lannina -ljubosumje jo žre do kost...

  • francek 11:17 21.marec 2015.

    Ana je pokazala, kje ji je mesto v slalomu.