Šport
16 ogledov

Tina že kaže zobe: najhitrejša prav do zaključka proge

Tima Maze Poljanšek Soči 2014 alpsko smučanje mesto vas
1/12
Stanko Gruden/STA
Tina Maze je na drugem treningu olimpijskega smuka v Sočiju prikazala veliko boljšo predstavo in na petem mestu za najhitrejšo Švicarko Fabienne Suter zaostala za 64 stotink.

Švicarka Fabienne Suter je dobila drugi trening smuka na olimpijskih igrah. Postavila je najhitrejši čas in premagala predstavnico Lihtenštajna Tino Weirather in Avstrijko Anno Fenninger. Veliko bolje kot na prvem treningu se je odrezala tudi Tina Maze, ki je z zaostankom 0,64 sekunde osvojila peto mesto.

Zelo dobro je s številko tri nastopila tudi Ilka Štuhec. Štajerka (+1,75) si je delila 16. mesto s Švicarko Laro Gut. Tretja Slovenka Maruša Ferk je bila s startno številko 36. le nekaj stotink zadaj na 19. mestu (+1,82).

Zaključni del vzel "stopničke"

Mazejeva je po 15. mestu na prvem treningu napovedala, da je rezultat ne skrbi, saj tako kot nekatere tekmice ni smučala na vso moč, napravila pa je tudi nekaj napak. Črnjanka je razmišljanja v petek tudi potrdila in bila od Suterjeve hitrejša prav pri vseh merjenjih vmesnega časa, razen zadnjem, dobrih 30 sekund dolgem zaključnem odseku, kjer je precej zaostala (sedemdeset stotink).

Precej več od prvega treninga sta pokazali tudi preostali Slovenki, saj je bila Ferkova na uvodnem treningu 25., Štuhčeva pa 43.. Nemka Maria Höfl-Riesch, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, je danes dosegla enajsti čas (+1,17). Smučarke prva smukaška preizkušnja čaka v ponedeljek, ko je na programu kombinacijski smuk.

Mayer najhitrejši, Slovenca izven prvih 30

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer je bil najhitrejši na drugem treningu moškega smuka na olimpijskih igrah v Sočiju. Mayer je za 27 stotink sekunde prehitel Švicarja Carla Janko, tretje mesto pa sta si razdelila Norvežan Aksel Lund Svindal in Avstrijec Klaus Kröll, ki sta zaostala 55 stotnik sekunde.

Najhitrejši s četrtkovega treninga Američan Bode Miller je bil šesti. Rok Perko je trening končal na 34. mestu s 3,25 sekunde zaostanka, Klemen Kosi pa je bil 39. s 4,56 sekunde zamude. Smučarje prvi vrhunec iger, smuk, čaka v nedeljo ob 8. uri po slovenskem času.

Več sledi ...

Olimpijske igre, Soči, smuk (Ž), rezultati drugega treninga:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.