Šport
15 ogledov

Tini Maze status zvezdnice

Tina Maze je zadovoljna s pogodbo. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Potem ko je pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije podpisala najboljša smučarska tekačica Petra Majdič, so danes v Smledniku pogodbe podpisali tudi drugi zimski športniki.

Pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije so podpisali tudi smučarji, biatlonci, smučarji skakalci, deskarji, ...

Med najboljšimi, zbranimi v lepem okolju golf kluba Smlednik, ni manjkala niti prva zvezdnica minulih zimskih olimpijskih iger v Vancouvru Tina Maze, ki si je po podpisanem dogovoru s predstavniki SZS kar nekako oddahnila. Njena lastna ekipa Team to A-Maze ostaja samostojna enota znotraj reprezentance, Mazejeva ima zvezdniški status in zagotovljena sredstva za nemoten trening in nastope v prihodnji sezoni.

"Zdaj bo lažje, sicer bomo še vedno tudi sami iskali pokrovitelje, mislim, da je ta vloga vrhunskega športnika kot menedžerja neizogibna, a nam bo precej lažje. S pogodbo smo zadovoljni, saj je drugače ne bi podpisali. Vesela sem, da smo našli skupni jezik, saj v preteklosti te podpore nisem imela, zdaj pa jo imam. Mislim, da bom tudi s tem lažje dosegala dobre rezultate tudi v prihodnje," je dejala Mazejeva, ki se je pravkar vrnila s priprav v Italiji.

"V bistvu je toliko novosti, tako pri vezeh, smučeh kot tudi čevljih. Že kmalu se spet odpravljam na ledenik, kjer bom preizkušala nove materiale, upam, da bo do začetka sezone vse nared. Pridružil se nam bo tudi nov serviser v ekipi," je še povedala Mazejeva.

Slednja je s strani SZS dobila zeleno luč za sofinanciranje treh trenerjev, zaradi minulih dosežkov pa ima v reprezentanci tudi status "zvezdnice". "Mislim, da je to prav. V športu pač nismo vsi enaki, zato je ta nekoliko višji status povsem upravičen. Veseli smo, da je predsednik SZS Tomaž Lovše naredil ta korak bližje nam, nam zagotovil boljše pogoje za delo, tako da ni bilo težav pri podpisu pogodbe," pa je dejal trener Tine Maze Andrea Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.