Šport
31 ogledov

Tinin dres s pomenljivim zapisom

Tina Maze Anže Petkovšek
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se pripravlja na poslovilno tekmo v Mariboru, s katero bo sklenila bogato športno kariero.

Le še dober teden nas loči od poslednjega nastopa dvakratne olimpijske prvakinje Tine Maze, ki bo na 7. januarja na veleslalomski tekmi na Zlati lisici v Mariboru zaključila kariero profesionalne alpske smučarke.

Slovo dvakratne olimpijske prvakinje je začinil spor s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), potem ko je krovna smučarska organizacija v javnost lansirala podatek, da Mazejeva za nastop na zadnji tekmi zahteva 90.000 evrov. 

Ekipa Team to aMaze je bila nad potezo SZS šokirana in nemudoma zanikala, da je na zvezo naslovila kakršnokoli zahtevo, temveč naj bi posredovala le predlog finančnega dogovora.

Padale so težke besede in grožnje o tožbi, nato pa sta obe strani, znani po turbulentnem in napetem odnosu, zakopali bojno sekiro in sklenili dogovor.

''Sprejet je bil dogovor, Tina Maze se bo od navijačev poslovila na tekmi Zlate lisice,'' je sporočila pooblaščenka SZS Barbara Kürner Čad, novico pa je potrdil tudi odvetnik Damijan Terpin. ''Prioriteta je bil dogovor. Rešili smo nesoglasja, saj si Tina Maze srčno želi posloviti od navijačev z domačo tekmo in tako proslaviti svojo kariero. Nesoglasja smo rešili tako, da so zlati sponzorji SZS zadovoljni, Tina bo nastopila v svojem dresu, a brez oznak pokroviteljev,'' je sporočil.
Mazejeva bo na Zlati lisici nastopila v svojem dresu, brez oznak pokroviteljev smučarske zveze kot tudi brez oznak svojih pokroviteljev. Slovenska smučarka, ki je v karieri osvojila veliki kristalni globus (2013), dva mala (2013), štiri olimpijske kolajne ter štiri naslove svetovne prvakinje, se je že posvetila pripravam na tekmo v Mariboru, kjer bo slovenskim navijačem še zadnjič pomahala v slovo.

Mazejeva se v teh dneh spet mudi tam, kjer se najbolje počuti: na snegu! Zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal je na družabnih omrežjih pokazala dres, s katerim bo bržkone nastopila na Zlati lisici. V skladu z dogovorom na dresu ni oznak pokroviteljev, je pa zato moč opaziti besedilo priljubljene pesmi My way, ki jo je pred skoraj petimi desetletji populariziral pokojni Frank Sinatra. ''In zdaj je konec blizu, bliža se moj zadnji zastor,'' se glasi del besedila, ki krasi dres najboljše slovenske smučarke.

''Moja pot,'' je fotografiji pripisala Mazejeva.

Komentarjev 13
  • vidocq 16:50 30.december 2016.

    globoka misel , ki ne pozna situacije

  • vidocq 16:48 30.december 2016.

    zato pa je še po destih letih tožil SZS , izsiljeval pa je napolno , ne piši če ne veš

  • Dusan Kokalj 13:37 30.december 2016.

    Škoda da ji skupaj z Massijem denar pomeni več kot vse drugo.Škoda te je Tina za takega požrešneža.Lepo je bilo spremljati tvoje uspehe sedaj pa si s tem izgubila ves ugled.Star pregovor pravi denar pokvari človeka v kolikor ni bil že prej pokvarjen.