Šport
131 ogledov

Tinina nekdanja tekmica v novi vlogi

maria hofl-riesch EPA
Tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori si je ogledala tudi nekdanja nemška šampionka na belih strminah Maria Höfl-Riesch.

Maria Höfl-Riesch je veleslalomsko in slalomsko tekmovanje za 54. pokal Vitranc kot strokovna komentatorka komentirala za nemško televizijo ARD.

Nekdanja vrhunska smučarka, večkratna olimpijska in svetovna prvakinja, komentira tako ženske kot moške preizkušnje. Na tem mestu je nasledila dvakratnega olimpijskega prvaka Markusa Wasmeierja, ki je za ARD v svetovnem pokalu alpskega smučanja, na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, delal 20 let.

Najboljša nemška alpska smučarka je smuči postavila v kot lani. V 13-letni tekmovalni karieri je osvojila vsa velika odličja. Pri 29 letih se je odločila, da je bilo dovolj. V svoji bogati tekmovalni karieri je osvojila veliki kristalni globus v sezoni 2011/2012, štirikrat je bila v skupni razvrstitvi druga in trikrat tretja.

Ima tudi tri zlate in srebrno olimpijsko odličje, dve zlati in štiri bronasta odličja s svetovnih prvenstev. Blizu velikega kristalnega globusa je bila tudi lani, saj je celo sezono vodila v skupnem seštevku. Osvojitev lovorike ji je preprečila poškodba na finalu v Lenzerheideju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.