Šport
20 ogledov

Tiselj: Ekipa se je odlično ujela

Celje Pivovarna Laško je za nasprotnika v pokalu EHF dobilo Zaporožje iz Ukrajin
1/18
Žurnal24 main
Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je predstavil pričakovanja pred svežo sezono. "Naš cilj je vrnitev naslova prvaka in pokala, v Evropi pa znova pustiti pečat," pravi direktor Mijo Zorko.

V dvorani Pod Golovcem se počasi, a zanesljivo pripravljajo na novo sezono. Rokometaši Celja Pivovarne Laško in njihovi "šefi" so se danes na Opekarniški zbrali na novinarski konferenci, kjer so predstavili cilje za, upajo, uspešnejšo sezono 2009/10. Če si kdo še posebej močno želi pozabiti lansko sezono, je to prav gotovo trener moštva Tone Tiselj. Letošnja sezona bo najbolje pokazala, ali se je skupaj s svojimi varovanci naučil kaj koristnega. "Ekipa, sestavljena iz izkušenih igralcev in mladih, se je dobro ujela. Kljub petim manjkajočim igralcem smo na turnirju v Nemčiji solidno igrali. Prepričan sem, da bomo v popolnejši postavi čim dražje prodali svojo kožo tudi na kvalifikacijskem turnirju v Leonu prihodnji konec tedna. Sicer pa sta se povratnika v ekipo Uroš Zorman in Renato Vugrinec odlično ujela in sta dosedanji del odigrala zelo dobro, ob tem pa sta zelo motivirana za delo in dobre predstave. Do turnirja v Španiji imamo še teden dni časa za pripravo in upam, da se bomo tam čim bolje odrezali." je dejal.

 

Novi obrazi Zlatoroga

Posebno močnega bliskanja fotoaparatov so bili deležni novi igralci Aleš Pajovič, Uroš Zorman, Renato Vugrinec, Richard Štockl, Predrag Dačević, Marko Koljanin, Dejan Savič, Dejan Čančar, Dejan Kukec in David Razgor.

Kapetan ekipe Edi Kokšarov pa je povedal: "Igralci se od začetka priprav dobro razumemo, k čemur je botrovalo tudi dvodnevno uvodno druženje na Celjski koči. Sicer pa obljubljam, da bomo na igrišču dali svoj maksimum. To velja tudi za prihajajoči kvalifikacijski turnir v Španiji, kjer bomo igralci naredili vse, da nam uspe uvrstitev v Ligo prvakov. Če pa do tega ne bo prišlo, upam, da bodo navijači in ljubitelji rokometa to razumeli." Turnir bo sicer potekal v španskem Leonu konec prihodnjega tedna, nasprotniki Celjanov pa bodo domači Ademar, nemški Lemgo in švicarski Kaddeten.

Direktor rumenih Mijo Zorko je pred novo sezono napovedal: "Za nami so velike spremembe. V novo sezono gremo s ciljem, da ne bi ponovili lanske. Z generalnim sponzorjem smo podpisali novo štiriletno pogodbo. Naš cilj je vrnitev naslova prvaka in pokala, v Evropi pa znova pustiti pečat. Po odnosu, ki so ga v zadnjih tednih prikazovali fantje, ni strahu, da na kvalifikacijskem turnirju v Španiji ne bi drago prodali svoje kože. Sicer pa bo proračun kluba znašal dobre tri milijone evrov, odvisno od tega, ali se bomo uvrstili v ligo prvakov ali ne. " je povedal Zorko, ki nič ne ve o tem, da Boško Šrot kljub tektonskim premikom v Pivovarni Laško ne bi ostal prvi mož kluba in upravnega odbora. Kar pa zadeva (ne)prestop Mihe Žvižeja v Celje, se pivovarji počutijo oškodovane, zato so to tematiko predali v roke svojim pravnikom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.