Šport
4 ogledov

Tiselj ima načrt, kako osvojiti Evropo

Krim - Ixtako 30:26, Maja Zrnec Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so se zbrale prvič pred sezono 2011/12. Njihov novi trener Tone Tiselj ima načrt, kako klub v treh letih pripeljati nazaj na vrh Evrope, kjer je nekoč že bil. "Ključna je trdna obramba," pove, kot jo ima denimo Larvik.

Čeprav je do prvih tekem v Ligi prvakinj še več kot tri mesece, priprave na novo sezono začenjajo tudi rokometašice Krima Mercatorja. Tega bo vodil povratnik na trenersko mesto galjeviškega kluba Tone Tiselj, ki zagovarja igro, v kateri ima glavno vlogo obramba, in ki si ob osvajanju domačih lovorik v treh letih želi spet poseči na vrh Evrope. "Poskušali bomo gojiti tak rokomet, kot ga gojijo ekipe, ki so v vrhu evropskega in svetovnega rokometa. Če pogledamo pri moških reprezentancah, je to Francija, pri kateri je značilna granitna obramba, pri ženskah je to Norveška, kjer je spet ključna trdna obramba, zmagovalec lanske sezone lige prvakinj je Larvik, ki ima tudi čvrsto obrambo, pa tudi Barcelona v fazi obrambe igra zelo kakovostno. Iz tega sledijo hitri protinapadi, discipliniran napad in pa optimalno vračanje. To je igra, ki jo igrajo najboljše ekipe, in mi bomo težili k takšnemu načinu igre," je ob predstavitvi ekipe povedal Tiselj (zamenjal je Marto Bon), ki zagovarja trdo delo, naporne treninge, skratka način dela, ki ga zagovarja tudi njegov zgled – sloviti vaterpolski trener Ratko Rudić.

Ta je v vaterpolu osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo, Tiselj pa v naslednjih treh letih prav tako spet meri na vrh Evrope (s Krimom je tam že stal pred desetletjem) in na polno stožiško dvorano. "Ambicije kluba so, da Krim ostane eden najbolj kakovostnih evropskih klubov, da postane konkurenčen tistim, ki zmagujejo. To je nov začetek, veliko sprememb je v ekipi, veliko igralk je šlo, prišlo je nekaj novih. Osnovni cilj je ta, da delujemo tako kot najboljši evropski klubi in tako, kot je Krim že deloval. Verjamem, da smo kljub težkim trenutkom sestavili konkurenčno ekipo. Osnovna težava je, da imamo dve igralki poškodovani, Marino Vergeljuk in Majo Zrnec, za kateri ne vemo, kdaj se bosta vrnili, Barbara Varlec pa je noseča. Vseeno mislim, da imamo kakovostno ekipo in da lahko tekmujemo z najboljšimi," meni Tiselj.


Krim sta od vidnejših igralk po minuli sezoni zapustili organizatorka igre Andrea Lekić in krožna napadalka Dragana Cvijić, katerih delež naj bi zapolnili okrepitvi Kristina Franić – ta je pred leti za kratek čas že bila pri Krimu, in hrvaška reprezentantka Andrea Šerić, na desnem krilu bo namesto Olge Čečkove Danka Kristina Bille, na levem zunanjem pa bo svojo kakovost skušala pokazati Gorica Ačimović, nekdanja igralka Hypa in Viborga. V klubu zaradi odsotnosti Varlečeve in Vergeljukove sicer iščejo še eno zunanjo igralko, a priznavajo, da jo bo v tem trenutku težko dobiti. Krim, čigar proračun v novi sezoni bo znašal do 1,5 milijona evrov, je mesec julij izkoristil za zdravniške preglede, testiranja in fizično pripravo, avgusta bodo igralke šle na priprave v Tolmin, zatem v Čatež, po vrnitvi v Ljubljano pa se bodo odpravile še na dva močna turnirja, nato pa se bodo že začele slovenska liga in priprave na Ligo prvakinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.