Šport
10 ogledov

Tiselj: Tekmo je odločil Koper

Minuli vikend so Celjani doma za tri gole izgubili proti Zagrebu. Žurnal24 main
Rokometaši Zagreba CO so zmagovalci starega derbija s Celjem Pivovarno Laško. Celjani so uspeli nadoknaditi sedem golov razlike, a bili na koncu vendarle prekratki.
 

Liga prvakov, glavni del, 2. kolo

Celje P. L. : Zagreb CO 22:25

Dodobra napolnjena dvorana Zlatorog, v kateri se je zbralo približno 4000 gledalcev, med njimi je bilo tudi nekaj hrvaških navijačev, je prvič v svoji zgodovini Lige prvakov gostila slovensko-hrvaški dvoboj med starima rivaloma Celjem Pivovarno Laško in Zagrebom Croatio osiguranje. Moštvi sta se doslej v tem klubskem tekmovanju srečali desetkrat, zadnjič v sezoni 2000/01, ko je bila tekma še v starem Golovcu. Gostje, ki še imajo možnost za uvrstitev na prvi dve mesti v skupini in s tem v četrtfinale, so bili pred tekmo zaradi svoje zvezdniške igralske zasedbe favoriti, kar so potrdili tudi na igrišču in ob koncu zasluženo zmagali s 25:22. Celjani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali v četrtek v gosteh pri ekipi Rhein-Neckar Löwen .

 

Pokal EHF, osmina finala, povratne tekme*

Debrecen : Gorenje 26:26
Merkur Šk. Loka : St. Otmar St. Gallen 23:27
* napredovala sta Gorenje in St. Otmar St. Gallen

Po živčnem začetku domačih so gostje sredi prvega polčasa, ko je v igro prišel prvi zvezdnik Ivano Balić, hitro ušli na štiri gole in to razliko držali večji del prvega polčasa. V začetku drugega so povedli za sedem golov (19:12), a se Celjani še niso vdali v poraz. Po nekaj zaporednih obrambah Aljoše Rezarja so približali na štiri gole zaostanka, celjski zalet pa je nekoliko ustavil Edi Kokšarov v 38. minuti, ki je po trku obležal na tleh. Po krajšem počitku na klopi se je v 47. minuti vrnil na igrišče na pomoč soigralcem, ki so se v naslednji minuti gostom približali na tri gole zaostanka (18:21), v začetku 49. minute pa z golom Terzića na dva gola (20:22).

Celjani so bili po tekmi razumljivo razočarani. © Gregor Katič

 
Prvič po dolgem času je bilo v Zlatorogu spet pravo peklensko vzdušje, po katerem je bila celjska dvorana v preteklosti znana v Evropi. Ko je Kokšarov v 54. minuti znižal na 21:22, je bilo še posebej vroče, a so gostje prek Duvnjaka ušli na plus dva. Konec 58. minute pri zaostanku za dva je strel Kozline zletel meter čez vrata in zmagovalec je bil odločen, vseeno pa so Celjani za najboljšo predstavo v letošnji sezoni ob koncu poželi bučen aplavz svojih navijačev.

Izjave po tekmi:
Senjani Maglajlija
, trener Zagreba CO: "Tekma je bila težka, kar smo tudi pričakovali. Obe ekipi sta namreč v težkih časih. Sami smo bili pod pritiskom, saj smo morali zmagati, če želimo igrati v četrtfinalu. Tekmo so odločile nianse in individualna kakovost naših igralcev."

Kiril Lazarov , Zagreb CO: "Srečni smo, ker smo zmagali, predvsem zato, ker smo bili pod velikim pritiskom. V Celju so že padle velike ekipe, zato je bilo toliko težje."

Tone Tiselj , trener Celja PL: "To je bila naša najboljša tekma v sezoni, po mojem pa jo je odločila tekma v Kopru, na kateri smo porabili preveč energije in zato igralci niso bili več tako sveži."

Aljoša Rezar , Celje PL: "Razočarani smo, čeprav smo, mislim da, izgubili proti boljši ekipi. V prvem polčasu smo naredili preveč napak, premalo agresivni smo bili v obrambi, v drugem polčasu pa nam je zmanjkalo moči."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.