Šport
73 ogledov

Tjaša Šeme ostala brez Londona '12

Tjaša Šeme ritmična gimnastika Boštjan Tacol
Slovenska prvakinja v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme, ki se je prek dobrih nastopov na jesenskem svetovnem prvenstvu prebila na predolimpijski turnir, dodatne kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah, je danes v Londonu nastope končala kot 23. in ostala brez olimpijske vozovnice. Turnir je osvojila svetovna podprvakinja Rusinja Darja Kondakova.

Tjaša Šeme je po prvem dnevu kvalifikacij zasedala 24. mesto, po nastopih s trakom (23,050) in kiji (22,150) pa je danes napredovala na 23. "Danes sem začela kvalifikacijske nastope s trakom. Vajo sem začela zelo dobro, po težinah je bilo vse tip-top, potem pa sem pri eni povsem nepomembni prvini - kotaljenju palčke traku po telesu - trak padel na tla, tako da sem morala do konca malo spremeniti smeri v vaji. Nato sem nastopila še s svojim najljubšim orodjem, kiji, a se ni izteklo po željah. Že prvi met sem si tako čudno vrgla, da sploh nisem opazila, da sem v prestopu. Nato pa sem kije še dvakrat po nepotrebnem izpustila iz rok," je iz olimpijskega prizorišča sporočila 25-letna telovadka.

Tjaša Šeme: raztegljiva kot elastika

"V celoti gledano nisem zadovoljna, ker vem, da bi lahko vse štiri vaje naredila bolje. Malo je bilo tudi treme, bržčas tudi zato, ker mi je zaradi poškodbe manjkalo treninga. Niti najmanj nisem zadovoljna," je kvalifikacijske nastope ocenila Šemetova in dodala: "Zame je bil uspeh že to, da sem se pred dobrih nastopov na svetovnem prvenstvu sploh uvrstila na ta predolimpijski turnir, poleg tega pa mi je poškodba nato prekrižala načrte, da bi se lahko bolje pripravila na nastope."

Šemetova, ki si bo zdaj vzela nekaj premora in pred novimi nastopi najprej do konca pozdravila poškodbo noge, je uživala med nastopi v londonski areni O2: "Zelo lepo je bilo tekmovati v Londonu. V bistvu se že prav nekako čuti olimpijsko vzdušje. Tudi dvorana je bila super pripravljena, Angleži so zelo prijazni, vsi se trudijo, da bi bilo vse lepo in prav."

"Tekma je za nami, a posebej zadovoljni ne moremo biti. V bistvu se Tjaša zaradi poškodbe niti ni imela časa ustrezno pripraviti, vse je delala v bolečinah, in doma, v svoji telovadnici, še nekako gre. Tu pa je veliki oder in ko si pod pritiskom, pride do napak, še posebej, če nisi dovolj pripravljen in si zato ne zaupaš povsem. A zdaj je Tjaša vsaj videla, kako je nastopiti na takšnem turnirju," je po tekmi povedala trenerka Lena Salaujova.

V dodatnih kvalifikacijah so si po pričakovanem razpletu nastop na poletnih igrah pritelovadile Kazahstanka Ana Alabjeva, Ukrajinka Ana Rizatdinova, Španka Carolina Rodriguez, Ciprčanka Chrystalleni Trikomiti in Nemka Jana Berezko, ki je za las izločila Romunko Alexandro Piscupescu. Teh pet se bo na olimpijskem turnirju pridružilo najboljšim 15 z jesenskega SP v Montpellierju, nastop na igrah pa ima zahvaljujoč državi gostiteljici zagotovljen tudi Britanka Francesca Jones. Mednarodna gimnastična zveza (Fig) in Mednarodni olimpijski komite (Mok) pa v rokavu skrivata še kakšno posebno povabilo za nastop.

Konec tedna - v soboto - se bodo najboljši slovenski telovadci in telovadke, tudi Šemetova, zbrali v Portorožu, kjer jih bo Gimnastična zveza Slovenije na prireditvi Športnik leta nagradila za uspehe v minuli sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.