Šport
2 ogledov

Tkalcu žreb ni bil naklonjen

Marku Tkalcu žreb ni bil najbolj naklonjen. Žurnal24 main
Prireditelji so opravili žreb za glavni del teniškega turnirja Ljubljana Open 2008. Najmanj sreče je imel Marko Tkalec, ki se bo pomeril z drugim nosilcem Rokom Karanušićem.

Prireditelji teniškega OP Ljubljane so opravili žreb za glavni del turnirja BMW Ljubljana Open 2008 serije challenger z nagradnim skladom 42.500 evrov, v katerem bo nastopilo tudi šest Slovencev. Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta se na turnir uvrstila neposredno, preostali štirje pa s posebnimi povabili prireditelja Teniške zveze Slovenije. Kavčiča v prvem krogu na igriščih TC Ljubljana čaka Nizozemec Peter Wessels, Žemljo pa sedmi nosilec, Argentinec Juan Pablo Brzezicki. Ob že omenjenih dveh slovenskih igralcih, ki sta se neposredno uvrstila na turnir, je prireditelj - Teniška zveza Slovenije (TZS) - razdelil še štiri posebna povabila za nastop. Kapetan slovenske reprezentance za Davisov pokal Blaž Trupej je pojasnil, da so si t. i. wild carde prislužili Marko Tkalec, Blaž Rola, Janez Semrajc in Tomislav Ternar.

Najmanj srečno roko glede žreba je imel prav Tkalec, ki ga v prvem krogu čaka dvoboj z drugim nosilcem turnirja, Hrvatom Rokom Karanušićem. Rolo čaka nepostavljeni Italijan Francesco Piccari, Ternarja čaka Hrvat Ivan Cerović, Semrajca pa peti nosilec Srb Ilija Bozoljac. Prvi nosilec turnirja 21-letni Nizozemec Robin Haase, 97. na lestvici ATP, ki je marca osvojil ATP-Challenger na Floridi z nagradnim skladom 100.000 dolarjev, se bo v prvem krogu OP Ljubljane pomeril z Italijanom Francesom Aldijem.

Medtem pa se je kar pet od 11 Slovencev prebilo v drugi krog kvalifikacij za glavni del turnirja, najbolj pa odmeva zmaga Matjaža Jurmana nad prvim nosilcem kvalifikacij Hrvatom Vjekoslavom Skenderovićem. Andrej Kračman je z zmago nad Tadejem Turkom dokazal, da še ni "za odpis", lepo mednarodno zmago pa je v dvoboju z Avstrijcem Michaelom Linzerjem zabeležil tudi Andraž Bedene. V drugem krogu kvalifikacij bosta danes ob že omenjeni slovenski trojici nastopila še Miha Mlakar in Jan Tavčar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.