Šport
75 ogledov

"To, da ni bilo denarja, ni najhuje"

Tivoli; Slovenija - Kazahstan 0:3 Žurnal24 main
Slovenski hokejist Miha Verlič se je odzval na trditev, da bodo pri nekdanjem klubu Olimpiji terjali pravico zaradi prekinitev pogodb.

"Klub se bo boril za svoje pravice," je pred dnevi ob predstavitvi kadra za novo sezono dejal direktor HDD Olimpije Matjaž Sekelj in pri tem menil na pogodbe, ki so jih z ljubljanskim klubom prekinili nekateri igralci. Med njimi je bili tudi slovenski reprezentant Miha Verlič. Ta se je zdaj odzval na izjavo Olimpijinega vodstva.

"Sam nisem imel namena v medijih pogrevati dogodkov povezanih s HDD Telemach Olimpijo, a izjave Matjaža Seklja ponovno terjajo tudi moja pojasnila," je v izjavi za javnost zapisal napadalec in dodal, da mu bo klub vseeno ostal v lepem spominu zaradi trenerjev, soigralcev in navijačev.

Sport 22.01.2014 Miha Verlic, predstavitev slovenske olimpijske reprezentance za | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zadnja plača za november

"Zadnjo plačo sem dobil za mesec november 2013, prav tako nadomestilo za stanovanje. Na drsalke sem čakal najmanj dva meseca, v tem času pa igral s starimi, ki so že razpadale. Velikokrat ni bilo palic in ostale opreme. Določil pogodbe se je Olimpija držala bore malo, sam pa sem izpolnil vse pogodbene obveznosti. Trenirali in igrali smo za HDD Telemach Olimpijo ter končali ligo Ebel in državno prvenstvo Slovenije. S strani igralcev in trenerja ni bilo bojkota treningov, ni bilo groženj s stavko. V nemogočih razmerah smo opravili svoje delo. Na osnovi katerega zakona je možno, da ena pogodbena stranka izpolni vse svoje obveze, druga pa ne in bi naj bila pogodba še naprej veljavna?" je še zapisal Verlič, ki bo kariero nadaljeval v Gradcu.

"Problem je bil odnos"

"Dvom ali so pogodbe veljavne po vseh dogodkih in načinu reševanja težav v sezoni 2013/14, je za mene nedostojen in žaljiv. V skladu z zakoni in predpisi sem zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani HDD Telemach Olimpije, z dnem 15.4.2014 prekinil pogodbo," je nadaljeval slovenski reprezentant in nato še dodal: "To, da ni bilo denarja, ni najhuje. Problem je bil odnos, pardon, to, da ni bilo nobenega odnosa. Nikogar iz uprave kluba ni skrbelo, kako bomo plačali stanovanje, kaj bomo jedli, kako bomo preživeli. Obljub, ki smo jih dobili, uprava ni izpolnila. Za božič ni bilo nikogar, za novo leto ni bilo nikogar, na koncu lige Ebel ni bilo nikogar, ob osvojitvi naslova državnih prvakov ni bilo nikogar, ki bi iz uprave kluba pristopil k igralcem. Zaupanja z moje strani ni več. Ko je izgubljeno zaupanje in spoštovanje, postane sodelovanje nemogoče."

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Moja želja je bila, da se razidemo z dogovorom in s korektnim stiskom rok, a od mojega pisnega poziva, v katerem sem pozval vodstvo naj mi poravna dolg, do današnjega dne ni bilo nobene reakcije. Ni bilo odgovora ali predloga. Nihče ni ne pisal, ne klical. In od takrat so pretekli skoraj štirje meseci. Toliko o komuniciranju." 

"Mojemu bivšemu klubu HDD Telemach Olimpiji želim vse najboljše. Igralcem uspešno sezono, navijačem in simpatizerjem obilo športnih užitkov, novemu predsedniku Marku Popoviču pa, da bi mu uspelo sanirati stanje v klubu in povrniti izgubljeno zaupanje. Pa brez zamere. Zdaj je čas za hokej," je izjavo za javnost sklenil mariborski hokejist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.