Šport
22 ogledov

"To je bilo popolnoma nepravično"

Fabiano si je nenamerno pomagal z roko, da bi zaustavil žogo, in takoj nato je z Žurnal24 main
Če je v prvem kolu odmevalo pomanjkanje golov, v drugem odmeva nemoč afriških ekip, spori v reprezentancah in vse več sodniških napak. "To je bilo popolnoma nepravično," se je jezil brazilski selektor.
Tako ali tako je težko igrati proti Fabianu, še težje pa je, če mu pustijo igrati z roko.
Sven-Goran Eriksson

Vse kaže, da tudi na prvem afriškem svetovnem prvenstvu afriška država ne bo dosegla odmevnega rezultata. Njihova največja aduta sta minuli konec tedna doživela nova udarca: Kamerun nima več nobenih možnosti za osmino finala, Slonokoščena obala jih sicer ima, a je v dveh tekmah osvojila le točko. Druga pomembna zgodba minulega vikenda v Južni Afriki so spori v angleški in francoski reprezentanci. In medtem ko se dve veliki nogometni sili ubadata z notranjimi trenji, brazilska reprezentanca igra vse bolje. V nedeljo zvečer z zmago 3:1 nad Slonokoščeno obalo niso dokazali le, da lahko igrajo bolje kot proti Severni Koreji, temveč da so dejansko prvi favoriti za naslov prvaka. Na SP pa odmeva še ena stvar: vse več je sodniških napak (vodilni možje Fife pa so še naprej proti uvedbi pregleda spornih akcij z videoposnetki).

Že res, da je bil gol Luisa Fabiana za 2:0 dosežen iz spornega položaja in da je bil Kaká predčasno poslan pod prho, a omenjena Brazilca sta pokazala vrhunsko igro. Fabiano je dokazal, da si zasluži dres s številko 9, ki ga je na prejšnjih treh SP nosil Ronaldo. Post šestih tekem brez zadetka je prekinil s tekmo z dvema goloma in tako ima v svoji reprezentančni statistiki zdaj že 28 žog v mreži nasprotnika (na 40 tekmah). "Vsi zaupamo v Fabiana. Vsak napadalec je neučakan, če nekaj tekem ne zadene, a mi smo verjeli vanj in vedeli, da se mu bo kmalu odprlo," je po zmagi dejal selektor Carlos Dunga in pohvalil tudi Kakája, ki je zaprl usta kritikom, ki so pisali, da fizično ni najbolje pripravljen.

Vse o tekmi Brazilije s Slonokoščeno obalo in fotografije vrhuncev poglejte tukaj.

Tekma med Brazilijo in Slonokoščeno obalo pa ni bila le odraz moči petkratnih svetovnih prvakov, temveč tudi vse pogostejših napak sodnikov na tem SP. Fabiano je po srečanju priznal, da je igral z roko, preden je zadel za 2:0, a ne namerno. Prav komično pa je bilo, ko je francoski sodnik Stephane Lannoy Kakáju pokazal drugi rumeni karton, potem ko se je Kader Keita (ki ni gledal, kje hodi) po pomoti zaletel v Brazilca. "To je bilo popolnoma nepravično. Pravzaprav je bil prekršek nad Kakájem," se je jezil Dunga. Nad sodniki je bil besen tudi selektor Sven-Goran Eriksson: "Tako ali tako je težko igrati proti Fabianu, še težje je, če mu dovolijo igranje z roko. Ne le enkrat, dvakrat je igral z roko. Podarili so jim gol in tako se je ob 2:0 tekma prelomila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.