Šport
25 ogledov

''To je dobro, poskusili bomo še več''

tina maze sp 2015 Reuters
Valerio Ghirardi je bil po novi zmagi Mazejeve poln pohvalnih besed na račun slovenske smučarke. Italijan napoveduje, da Črnjanka še ni rekla zadnje besede.

tina maze sp 2015 | Avtor: EPA EPA
Trener slovenske šampionke Valerio Ghirardi je na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku v kombinaciji postavil ne preveč zahtevno slalomsko progo, na kateri je Tina Maze ubranila vodstvo po smuku in osvojila zlato medaljo. Ob tem je povedal, da je zadovoljen z doslej doseženim, ter napovedal še kaj več.

"Dolg dan je za nami, pa tudi fantastičen. Dolg zato, ker je potrebno zamenjati dve disciplini, poleg tega je bilo vreme vse toplejše, kar je dodatno otežilo pripravo smuči. Ob tem je bilo vse skupaj kar stresno, saj je treba imeti vse pod nadzorom," je povedal italijanski trener, ki se je ekipi Mazejeve pridružil po lanski sezoni.

"Imela je nekaj težav z desnim kolenom po specialnem smuku. Nismo mogli veliko trenirati. Toda tisto, kar smo, je bilo očitno odlično."

''Lahko ji le čestitam''

tina maze sp 2015 | Avtor: EPA EPA
Ghirardi je kot zelo dober ocenil celoten kombinacijski nastop Mazejeve: "Tina je na smuku zelo dobro opravila delo. V zavojih na levo stran ni obremenjevala smuči z vso močjo zaradi teh manjših težav s kolenom. Odlično je naredila, lahko ji le čestitam. Bravo."

Na drugem delu kombinacije je Mazejeva v primerjavi z neposrednimi tekmicami za stopničke izgubila precej prednosti iz smuka. "Slalom je odlično začela v prvih desetih vratcih. Ko se je na strmini malo spremenil ritem, je imela po mojem mnenju prav tako vse pod nadzorom."

Dva dneva počitka

Mazejeva bo naslednja dva dneva brez tekmovalnih obveznosti. "Zdaj se bomo pogovorili in videli, kako bomo delali v naslednjih dneh, ko je premor. O naslednjih dveh tekmah ne bom govoril. Nič ne bom rekel. Želim si le, da bi Tina smučala z veseljem in močjo, ki jo premore. V tem primeru bo naredila najboljši možni izid. Dve zlati medalji in srebro na prvih treh tekmah, to je res dobro, toda poskusili bomo še kaj več," je zaključil Ghirardi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.