Šport
59 ogledov

To je ostalo od Messijevega kipa

lionel messi kip Profimedias
Neznani vandali so v Buenos Airesu oskrunili kip Lionela Messija.

V Buenos Airesu vandali nimajo spoštovanja niti do enega najboljših nogometašev vseh časov Lionela Messija. Neznanci so namreč oskrunili njegov kip iz črnega marmorja, ki stoji v parku z imenom Sprehod slavnih. Odbili so mu glavo, podobno so pred časom storili tudi s kipom teniške igralke Gabriele Sabatini, ki je v parku Messijeva soseda.

Poleg nogometaša in teniške igralke na priljubljenem sprehajališču prebivalcev glavnega argentinskega mesta "stanujejo" tudi teniški igralec Guillermo Vilas, košarkar Manu Ginobili in voznik formule ena Juan Manuel Fangio.

Skulpturo v obliki igralca Barcelone so postavili junija lani, nekaj dni po porazu Argentine proti Čilu v finalu južnoameriškega prvenstva. O Messiju imajo Argentinci različno mnenje, nekateri ga obožujejo, drugi pa menijo, da se v reprezentanci ne trudi tako kot v dresu Kataloncev.

''Mestna vlada je že začela s popravilom,'' sporočajo iz Buenos Airesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.