Šport
39 ogledov

To je strogo prepovedano

novak đoković carlos bernardes Profimedias
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je med dvobojem z Rafaelom Nadalom dotaknil glavnega sodnika, kar je na teniških obračunih strogo prepovedano.

Novak Đoković se je med četrtfinalnim obračunom mastersa v Rimu zapletel v polemiko z glavnim sodnikom Carlosom Bernardesom.

Delivec pravice je trdil, da je bila žogica Rafaela Nadala dobra, medtem ko je prvi igralec sveta vztrajal, da je žogica v outu. Na koncu je obveljala odločitev sodnika, preverba s sokoljim očesom pa je pokazala, da se je Bernardes motil.

Đoković je v nadaljevanju odigral enega najboljših obračunov v letošnji sezoni in se veselil napredovanja s končnim izidom 7:5, 7:6(4).

Prvi lopar sveta pa si je med pogovorom z glavnim sodnikom privoščil potezo, ki bi ga lahko stala 10.000 ameriških dolarjev. Ko mu je Bernardes kazal odtis, je Srb v afektu odrinil njegovo roko in mu zabičal, naj se ne dotika odtisa. Čeprav ni šlo za nasilno ravnanje, je fizičen stik med igralci in sodniki strogo prepovedan. 

''Igralci ne smejo v nobenem trenutku izvajati fizičnega nasilja nad sodniki, nasprotnikom, gledalci ali katerokoli drugo osebo na prizorišču turnirja. Kršitev se kaznuje z denarno kaznijo do 10.000 ameriških dolarjev,'' veleva pravilnik tekmovanja pod okriljem Zveze teniških profesionalcev (ATP).

Đoković se je dogodka dotaknil na tiskovni konferenci. ''Videl sem, da je naredil napako. Po dvoboju sem izvedel, da je bila žogica v outu, kar sem tudi videl. On ni. V redu je. Vsak lahko naredi napako. Motilo me je le to, da se je Carlos dotikal odtisa. Ne vem. Ustvaril je svoj odtis,'' je povedal Srb in dodal: ''Rekel sem mu 'prosim, ne dotikaj se odtisa'. Vsi delamo napake. Razumem ga. Bilo je zelo blizu.''

Komentarjev 3
  • Žurnalček 14:08 19.maj 2016.

    U Srbiji so drugaćne manire in zakoni . Tam lahko še Predsednika države suniš v rit , kaj šele ubiješ kakšnega pravega sodnika , ne pa enga teniškega sodnika . Dejte no Balkan primerjat z kulturnim Zahodom !

  • alojzr 08:17 19.maj 2016.

    Sodnik ga bo zdaj tožil za hude telesne poškodbe, težko invalidnost in duševne bolečine.

  • mph 23:09 18.maj 2016.

    Kakšno nasilje?? Iz opisanega je samo jasno, da je hotel zaščititi prizorišče zločina, preden nekdo potaca vse dokaze. A se bo sodnik zdaj opravičil?