Šport
28 ogledov

To o Domnu pravi avstrijski trener

Domen Prevc EPA
Pred novoletno turnejo mnogi favorita vidijo v Domnu Prevcu. Tudi avstrijski trener Heinz Kuttin.

"Je nekaj posebnega, je zelo mlad. Analizirali smo ga. Če lahko takšen mladenič trenira in se na tekmah svetovnega pokala meri z najboljšimi, potem je to dobro za razvoj športa. Domen je prinesel pravo revolucijo," je mladega slovenskega skakalca med glavne favorite uvrstil glavni trener avstrijske reprezentance Heinz Kuttin. Sedemnajstletnika je označil za merilo vsem tekmecem.

Kuttin je v pogovoru za Kronen Zeitung izpostavil še nekatere ase. Med može, ki se bodo na turneji štirih skakalnic uvrstili v vrh je omenil še Poljaka Kamila Stocha, Norvežana Daniela Andreja Tandeja ter svoja skakalca Stefana Krafta in Michaela Hayböcka. Med favorite je uvrstil tudi lanskega zmagovalca Petra Prevca.

S tem se ne strinja legendarni Avstrijec Andreas Goldberger: "Zmaga Petra Prevca bi bila zame veliko presenečenje. Njegova nesigurnost na skakalnici je trenutno vidna vsem."

Goldi več možnosti pripisuje Domnu: "Na papirju je prvi favorit. S svojimi skoki lahko popolnoma razbije konkurente. A imam nekaj dvomov, da mu bo uspelo. Njegov stil skakanja je nepredvidljiv, v kakšnem od skokov lahko hitro izgubi tudi 20 metrov."

Kuttin je sicer moral pojasniti tudi odločitev, da na novoletno turnejo v ekipo ni uvrstil Gregorja Schlierenzauerja. "Pritisk nanj je ogromen, visoka so tudi njegova pričakovanja. To ni dobro. Zanj bo veliko lažje, če se bo na tekme vrnil zunaj Avstrije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.