Šport
51 ogledov

To o Kopitarju meni največji vseh časov

wayne gretzky EPA
Nekdanji hokejski superzvezdnik Wayne ''Največji'' Gretzky je z izbranimi besedami spregovoril o kapetanu evropske reprezentance Anžetu Kopitarju.

Nobenega dvoma ni, da je najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky oboževalec Anžeta Kopitarja.
Pred dvema letoma je Hrušičana označil za enega od treh najboljših igralcev severnoameriške lige, s pohvalami na njegov račun pa ni skoparil niti po tekmi svetovnega pokala v Kanadi, kjer se je slovenski reprezentant proslavil kot eden ključnih mož evropske izbrane vrste.

Slovenskega hokejista v zadnjih letih hvalijo vsepovprek, a besede iz ust velikega Gretzkyja imajo v tem pogledu nedvomno prav poseben pomen.

''Imel sem priložnost govoriti z Anžetom Kopitarjem in jasno je, da je zelo navdušen,'' je razkril 55-letni Gretzky. ''Po mojem mnenju sodi med pet najboljših igralcev v ligi NHL. On je vsestranski hokejist od glave do pet. Dober je v napadu in v obrambi. Anže je čudovit, nesebičen igralec. V marsičem me spominja na Marka Messierja,'' je dodal ''Največji''.

Evropska hokejska reprezentanca je v skupinskem delu premagala ZDA in Češko ter izgubila proti Kanadi. Z drugim mestom v skupini so hokejisti stare celine kljubovali napovedim strokovnjakov in se uvrstili v polfinale tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.