Šport
40 ogledov

''Bravo, Domen. Dobro, da te imamo!''

domen prevc EPA
Domen Prevc se je na tekmi v Klingenthalu veselil druge zmage v letošnji sezoni in v skupnem seštevku prehitel Severina Freunda.

Komaj 17-letni Domen Prevc je z dominantno predstavo v Klingenthalu še drugič v letošnji sezoni pokoril vso svetovno elito in bo na naslednji tekmi v Lillehammerju spet nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku sezone 2016/2017. 

Medtem ko Peter Prevc po padcu na prvi tekmi v Kuusamu še išče pravo formo, je Domen znova dokazal, da v uvodu v letošnjo sezono sodi v sam svetovni vrh.

Dolenje vaščanu sta se v Klingenthalu na zmagovalnem odru pridružila Norvežan Daniel Andre Tande in Avstrijec Stefan Kraft.

Mlajši od obeh bratov Prevc, ki je na sobotni ekipni tekmi skočil kar 145 metrov, je tokrat pristal pri 140 oziroma 141 metrih, kar je bilo dovolj, da je za pičli dve desetinki točke premagal
drugouvrščenega Norvežana.

Drugi najboljši Slovenec je bil Jurij Tepeš na 17. mestu, branilec velikega kristalnega globusa pa je bil 22. Nejc Dežman, Anže Lanišek in Jaka Hvala se niso uvrstili v finale.

Prevc mlajši je po zaslugi nekoliko slabše predstave Severina Freunda, ki je osvojil 11. mesto, prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima pred nadaljevanjem sezone 16 točk prednosti pred Nemcem.

''Moje zmage so rezultat trdega dela. To se ne zgodi kar samo od sebe,'' je izjemen uvod v sezono pojasnil Prevc. ''Po drugem skoku nisem pričakoval, da bo dovolj za zmago ali za stopničke. Upam, da bom v tej zimi  prikazal še veliko dolgih skokov, s katerimi bom lahko zadovoljen. Zato sem se tudi začel ukvarjati s smučarskimi skoki,'' je dodal Domen, ki skupaj z alpskimi smučarji in smučarkami piše novo poglavje pravljice slovenskega zimskega športa.

Domnu je ob tem izjemnem uspehu čestital tudi njegov brat Peter. ''Bravo, Domen Prevc. Dobro, da te imamo,'' je zapisal aktualni zmagovalec svetovnega pokala in pripisal: ''Mali bratec ni več tako mali.''

PREBERITE ŠE: 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.