Šport
50 ogledov

To so že dosegli slovenski rokometaši

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA Zorman se je poslovil z naslovom poljskega prvaka.
Rokometaši so na olimpijskih igrah pokazali odlično igro, ki jih lahko popelje v polfinale, kar bi bil eden večjih uspehov naših športnikov, ki so v preteklosti že nizali vrhunske rezultate.

Slovenska rokometna reprezentanca je v preteklosti že nanizala veliko uspehov na največjih tekmovanjih. Od leta 1994 je sodelovala na šestnajstih evropskih in svetovnih prvenstvih ter na treh olimpijskih igrah. 

Uvrstitev v četrtfinale olimpijskih iger za slovensko rokometno reprezentanco tako ni nekaj novega, saj se je slovenska izbrana vrsta na svojih prvih olimpijskih igrah v Sydneyju že borila za vstopnico v polfinale. Takrat so tekmovanje končali na osmem mestu

Največji uspeh je prišel štiri leta kasneje, ko so na evropskem prvenstvu, ki je potekalo v Sloveniji, osvojili srebrno medaljo. Takrat so v polfinalu premagali Hrvaško s 27 proti 25 in v finalu igrali proti Nemčiji. Slednja je slavila s 30 proti 25. Na tretjem mestu so končali današnji nasprotniki izbrancev Veselina Vujovića Danci. 

Slovenski rokometaši se lahko pohvalijo še s 4. mestom na svetovnem prvenstvu leta 2013. Slovenci so v polfinalu igrali s kasnejšimi svetovnimi prvaki Španci in izgubili z 22 proti 26. Neugodno se je zanje končala tudi tekma za tretje mesto s Hrvaško, ki so jo izgubili s 26 proti 31. 

Na evropskem prvenstvu leta 2000 so bili peti, leta 2012 pa šesti. Poleg že prej omenjenega 8. mesta iz Sydneyja je slovenska reprezentanca zbrala še tri uvrstitve na 8. mesto, in sicer na evropskem prvenstvu leta 2006 in 2008 ter na svetovnem prvenstvu leta 2015. 

Z uvrstitvijo med štiri najboljše na olimpijskem turnirju bi tako rokometaši dosegli najboljši rezultat na olimpijskih igrah. Z današnjimi nasprotniki Danci so se reprezentanti pomerili na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom olimpijskih iger in takrat tesno slavili z 22 proti 21.

Preberite še: 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.