Šport
21 ogledov

''To tekmo moramo pozabiti''

rice makedonija črna gora EPA
Makedonska reprezentanca, ki jo vodi trener Uniona Olimpije Aleš Pipan, je na prvi tekmi Eurobasketa nepričakovano izgubila proti Črni gori.

Tekmo med Makedonijo in Črno goro je zaznamovala napeta končnica, kjer je Tyrese Rice deset sekund pred koncem zadel oba prosta meta in Črnogorcem priigral točko prednosti, ki je zadostovala za končno zmago.

Makedonci se bodo nocoj ob 21. uri pomerili z Litvo, ki je izgubila proti Srbiji, zato bo tekma za obe reprezentanci bistvenega pomena. Pipan je bil po porazu proti Črni gori šokiran, svojim varovancem pa svetuje, da je potrebno vse skupaj čim hitreje pozabiti. ''Pozabiti moramo na razplet te tekme. Tekma proti Litvi zagotovo ne bo lahka, saj nas čaka zahteven nasprotnik, kot je Litva. Na parketu bomo storili vse, da bi jih presenetili,'' je povedal Pipan.

Litovski selektor Jonas Kazlauskas še vedno pomni poraz proti Makedoniji pred dvema letoma, pred tekmo pa je dejal: ''Z Makedonijo smo se pomerili že na zadnjem EuroBasketu v Litvi, kjer so nas premagali. Gre za zahtevnega nasprotnika in zagotovo bi se hudo zmotili, če bi mislili, da bo tokrat tekma kaj lažja kot takrat.''

Komentarjev 1
  • ljimonad 19:53 05.september 2013.

    To je bila navadna kraja v piščalki sodnika iz Hrvaške. Po vseh pravilkih bi se moral koš Makedonije priznati, kot je dosodil drugi sodnik, a kaj ko je hrvat znova imel zadnjo besedo in zelooooo oškodoval Pipana in njegovo sobranjo.