Šport
31 ogledov

Točka Jesenicam, Linz boljši po kazenskih

Andrej Tavželj Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Acronija Jesenic so v Podmežakli prišli do četrte točke v letošnji sezoni. Proti Linzu so železarji dvakrat vodili, nato pa jih je v podaljšek pet minut pred koncem tekme rešil Andrej Tavželj. Alex Westlund je nato pri izvajanju kazenskih strelov ubranil vse tri slovenske poizkuse, zmagoviti gol pa je Gašperju Krošlju kot predzadnji izvajalec zabil Rob Hisey. S točko so se Jeseničani povzpeli iz nehvaležnega zadnjega mesta na lestvici, kjer zdaj kraljuje VSV Beljak.

Jeseničani so imeli že v drugi minuti tekme prvič igralca več na ledu. Edini nevarnejši poskus je bil strel Andreja Tavžlja, Alex Westlund je bil na mestu. Na drugi strani je Gašper Krošelj preprečil zadetek po samostojnem prodoru Roba Hiseyja. Jeseniški vratar se je večkrat izkazal še nekaj minut kasneje, ko je bil na mestu po številnih strelih gostov ob njihovi številčni prednosti. Igro domačih je nato poživila tretja napadalna trojka, a Westlund se ni dal po poskusih Jake Ankersta in soigralcev. V 14. minuti je Jan Berčič ustrelil s strani, a preslabo, da bi ukanil Westlunda. V 18. minuti se je ob naletu Patricka Spannringa poškodoval domači kapetan Tavželj, avstrijskega napadalca pa sta glavna sodnika poslala pod prho. Trinajst sekund pred prvim odmorom je podajo Žige Grahuta z igralcem več v gol preusmeril Antti Pusa.

Tavželj je bil na začetku druge tretjine ponovno pripravljen za igro. Gorenjci so imeli še dobro minuto igralca več, Westlund pa je preprečil nov zadetek po strelu Jamesa Sixsmitha. Tavželj je zamudil sijajno priložnost za povišanje vodstva v 26. minuti, ko so imeli Jeseničani ponovno igralca več. V 33. minuti je Brian Lebler potisnil ploščico prek domače gol črte potem, ko so bili jeseniški branilci premalo odločni pred svojim vratarjem. Ankerst je poskrbel za novo vodstvo Jesenic potem, ko je prišel do odbite ploščice po strelu Lukaša Hvile. To je bil prvi zadetek slovenskega reprezentanta v ligi EBEL. Hvila je v 38. minuti sam pridrsal pred Westlunda z igralcem manj, Američan je njegov strel zadržal. Krošelj je na drugi strani odbil nevaren strel Pata Leahyja.

Črna krila so dvignila ritem igre na začetku tretje tretjine. Na račun tega so prišli do prednosti igralca več v 44. minuti. Po strelu Hiseya in obrambi Krošlja, je v 46. minuti za izenačenje zadel Danny Irmen. V 52. minuti je po samostojnem prodoru neubranljivo zadel še Hisey in gostje so prvič na tekmi vodili. Slovenski prvaki so izenačili po kombinaciji branilcev. Po podaji Klemna Pretnarja je s strelom iz prve od daleč zadel Tavželj. Redni del tekme se je tako končal z neodločenim rezultatom.

Prvo priložnost v petminutnem podaljšku je imel Tomo Hafner, ki pa pred vrati ni uspel presenetiti Westlunda. Kasneje je imel še lepšo priložnost Hvila, a Slovak je ustrelil naravnost v ameriškega vratarja. Krošelj je ubranil nevaren strel Adriana Veidemana. Zadnje pol minute so gostje igrali z igralcem več. Keller je dve sekundi pred koncem zadel stranski del vratnice. Hisey je edini izkoristil kazenski strel in s tem zagotovil drugo točko svoji ekipi.

Acroni Jesenice so se končno odlepile z zadnjega mesta prvenstvene lestvice. Prihodnji konec tedna jih čakata dve težki gostovanji in sicer v Celovcu in Szekesfehervarju.

Liga Ebel, 10. kolo:

Acroni Jesenice : Linz 3:4* (1:0, 1:1, 1:2, 0:0)
Pusa (20), Ankerst (36), Tavželj (55); Lebler (33), Irmen (46), Hisey (52)
* - po kazenskih strelih

Znojmo : Red Bull Salzburg 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Medveščak : KAC 5:4 (1:2, 1:1, 3:1)

Dunaj : SAPA 6:5* (2:2, 2:2, 1:1, 1:0)
* - po podaljšku

Gradec : VSV 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.