Šport
23 ogledov

Tokič in Lasan naprej, dekleti ne

(Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Slovenija bo imela v drugem kolu mednarodnega OP v namiznem tenisu dva predstavnika. Prvo oviro je premagal Bojan Tokič, ki je s 4:0 ugnal Jakuba Kosowskega, Saš Lasan pa je s 4:1 premagal Niagola Stoyanova.
Izpadli sta Jana Tomazini in Martina Safran.
Bojan Tokič, trenutno 53. igralec sveta, proti Poljaku ni imel prav nobenih težav. Z odlično igro je hitro pokopal upe tekmeca, 96. na lestvici ITTF, ki ni bil blizu niti v enem nizu. "Super je bilo. Res sem zadovoljen. Ne samo z rezultatom, ampak tudi z igro, pristopom, razmišljanjem. Če bo tako tudi proti naslednjemu nasprotniku, bom, ne glede na rezultat, dvorano lahko zapustil z dvignjeno glavo," je bil zadovoljen Novogoričan, ki se bo v naslednjem krogu (danes ob 19.30) pomeril s Korejcem Jung Young Sikom. Slednji je na kakovostni lestvici tri mesta pred njim.

Po njegovih stopinjah je šel tudi Saš Lasan. Ljubljančan, specialist za obrambo, je sicer izgubil prvi niz, nato pa začel igrati zbrano, kot zna, posledica so štirje dobljeni nizi, trije gladko, eden pa na razliko. "Zame je zmaga kar malo presenečenje. V preteklosti sva že igrala, predvsem na treningih. Na tem turnirju sem ga nekajkrat že premagal, toda priznam, da je v preteklosti večinoma zmagoval on," je bil kar malo presenečen nad zmago najstarejši slovenski reprezentant. To pa bo za Lasana najbrž edina zmaga, saj ga v nadaljevanju turnirja čaka četrti nosilec in deveti igralec sveta Kitajec Xu Xin.


Super je bilo. Res sem zadovoljen. Ne samo z rezultatom, ampak tudi z igro, pristopom, razmišljanjem. Če bo tako tudi proti naslednjemu nasprotniku, bom, ne glede na rezultat, dvorano lahko zapustil z dvignjeno glavo.
Bojan Tokić
Pri dekletih je bila izredno blizu napredovanja povratnica v reprezentanco Martina Safran. Proti Korejki Song Ma Eum je že vodila s 3:0, v petem nizu tudi z 9:5, a vse to zapravila. "Manjka mi tekmovalni ritem. V zadnjih dveh letih sem sicer trenirala petkrat, šestkrat tedensko, toda to ni isto, kot igrati turnirje. Upam, da bom zdaj na Pro tourih redna udeleženka, kar mi bo zagotovo pomagalo, da takih, že dobljenih dvobojev ne bom več izgubljala. Danes sicer nisem igrala slabo, z igro sem zadovoljna, toda čaka me še veliko dela, da bi dosegla želeno raven. Moj cilj je uvrstitev na olimpijske igre," je dejala Safranova.

Jana Tomazini Švedinji Matildi Ekholm praktično ni nudila resnega odpora. Enakovredno se je kosala le v tretjem nizu, v katerem pa svojih priložnosti ni izkoristila. "Res je, da mi Švedinja ne ustreza in da sem proti njej vedno izgubila, toda s tako igro ne bi mogla premagati nobene izmed tekmovalk tukaj," je bila samokritična Primorka, ki bo s Safranovo nastopila tudi v glavnem turnirju dvojic. Seveda kot edina povsem slovenska dvojica, pri moških bo namreč Tokič nastopal skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.