Šport
17 ogledov

Tokič prvič za Evropo proti Aziji

Bojan Tokič Jokohamo zapušča zadovoljen, saj je izločil kandidata za kolajno. Žurnal24 main
Potem ko je Bojan Tokič pred nedavnim kot prvi slovenski igralec nastopil na evropskem turnirju 12 najboljših igralcev stare celine v Lyonu, je prejel še eno priznanje.

Enaintridesetletni Tokič je namreč med petimi povabljenci iz Evrope, ki bodo konec tedna, 12. in 13. maja, igrali na evropsko-azijskem izzivu v Tijanjinu.

Tokič, ki bo letos po Pekingu 2008 že drugič zapovrstjo nastopil tudi na olimpijskih igrah, bo v kitajskem Tianjinu zastopal barve Evrope proti izbrani vrsti Azije. Ob njem bodo evropske barve na Kitajskem zastopali še Nemec Dimitrij Ovtcharov, ki nastopa namesto prvega evropskega igralca in rojaka Tima Bolla, Belorus Vladimir Samsonov, Rus Aleksej Smirnov in rezervist Romun Adrian Crisan.

Izbrano vrsto stare celine bo vodil nekdanji nemški selektor Richard Prause. Tista ekipa, ki bo zmagala na tem turnirju (običajno je to Azija), bo domov odšla bogatejša za 60 tisoč evrov, poraženci pa si bodo razdelili 30 tisoč evrov. Vsak igralec bo odigral dva dvoboja, kar pomeni, da bo odigranih deset tekem. Tokič ima za nasprotnika Kitajca in Hongkonžana, Shuai Haoa in Chu Yan Leunga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.