Šport
13 ogledov

Tokio zapušča tudi Srebotnikova

Katarina Srebotnik se v paru s Kveto Peschke odlično znajde. (Foto: Anže Petkovš Žurnal24 main
Slovensko-češka dvojica Katarina Srebotnik-Kveta Peschke je zaključila tekmovanje na turnirju WTA v Tokiu. V četrtfinalu sta bili nemočni in izgubili z 2:6 in 4:6.

Po slovesu Polone Hercog v konkurenci posameznic v prvem krogu teniškega turnirja serije WTA v Tokiu je izpadla tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki je na turnirju nastopala v igri dvojic. Skupaj s češko partnerko Kveto Peschke sta v četrtfinalu izgubili proti češki navezi Benešova/Zahlavova Strycova z 2:6, 4:6.

Slovenska teniška igralka Srebotnikova in njena češka partnerka v igri dvojic Peschkejeva sta turnir odprli z zmago proti ruski kombinaciji Marija Kirilenko/Nadja Petrova s 6:3 in 6:2, v naslednjem krogu pa sta na dva milijona dolarjev vrednem turnirju, na katerem sta bili drugi nosilki, brez dobljenega niza morali prepustiti premoč češki dvojici. Četrtfinalni obračun je trajal eno uro in 13 minut.

WTA turnir, Tokio, četrtfinale (dvojice):

Iveta Benešova/Barbora Zahlavova Strycova (Češ) : Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/2) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.