Šport
31 ogledov

Tokrat najboljši Bole

Grega Bole je v cilj prikolesaril v času zmagovalca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na drugi etapi kolesarske dirke Dauphine Libere se je od treh Slovencev z osmim mestom najbolj izkazal Grega Bole. Etapna zmaga mlademu Nemcu Johnu Degenkolbu.

Nemški kolesar John Degenkolb (HTC-Highroad) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Dauphine Libere. Skupno vodstvo je zadržal Kazahstanec Aleksander Vinokurov (Astana). Najboljši slovenski predstavnik je bil tokrat Grega Bole (Lampre), ki je v cilj prišel v času zmagovalca skupinskega sprinta.

Zmagovalca 179-kilometrske etape od Voirona do Lyona je odločil sprint, kjer pa je bil najmočnejši Degenkolb. Drugo mesto je pripadlo Samuelu Dumoulinu (Cofidis), tretji je bil Sebastien Hinault (Ag2r). Izkazal se je Bole, ki je z istim časom kot zmagovalec končal na osmem mestu. Janez Brajkovič (RadioShack) in Kristijan Koren (Liquigas) sta za zmagovalcem zaostala šest sekund. Brajkovič je v skupnem seštevku zadržal sedmo mesto (+0:26).

Degenkolb je bil celotno etapo v ospredju, odbil pa je vse napade tekmecev. V skupinskem sprintu je kot zadnji napadel še Dumoulin, vendar je 22-letni Nemec odbil tudi ta poskus in ciljno črto prečkal po štirih urah, dveh minutah in 39 sekundah. Degenkolb, dobitnik srebrne medalje na svetovnem prvenstvu mlajših članov, je slavil peto letošnjo etapno zmago.

"Za zdaj je za mano odlična sezona. Vedno več mladih kolesarjev prihaja iz Nemčije. Upam, da bomo kolesarstvo v Nemčiji ponesli na višjo raven," je dejal zmagovalec etape, ki med profesionalci kolesari prvo leto. Kljub dobri sezoni pa ne bo nastopil na letošnji dirki Tour de France: "Letos še ne. Mogoče naslednje leto ali pa še kasneje. Mislim, da ni dobro nastopiti prezgodaj in prehitro."

V skupnem seštevku še vedno vodi Vinokurov. Enajst sekund zaostajata Belgijec Jurgen van den Broeck (Omega Pharma Lotto) in Britanec Bradley Wiggins (Sky). Brajkovič na sedmem mestu zaostaja 26 sekund, Koren je 39. (+2:19), Bole pa 41. (+2:21). V sredo je pred kolesarji 42,5-kilometrska vožnja na čas.

Dauphine Libere, druga etapa:

1. John Degenkolb (Nem/HTC-Highroad) 4;02:39
2. Samuel Dumoulin (Fra/Cofidis)
3. Sebastien Hinault (Fra/AG2R)
4. Paul Martens (Nem/Rabobank)
5. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša)
...
8. Grega Bole (Slo/Lampre) vsi isti čas
15. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 0:06
26. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) isti čas


Dauphine Libere, skupni vrstni red:

1. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) 7;45:48
2. Jurgen Van den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto)
3. Bradley Wiggins (Vbr/Sky) isti čas
4. Cadel Evans (Avs/BMC) + 0:13
5. Nicolas Roche (Irs/AG2R) + 0:17
6. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) + 0:23
7. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) + 0:26
...
39. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 2:19
41. Grega Bole (Slo/Lampre) + 2:21

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.