Šport
77 ogledov

Tokrat najboljši Slovenec Justin

Klemens Muranka EPA
Na skakalnici pod Šmarjetno goro v Kranju se je s tekmama, petkovo in sobotno, že tradicionalno začela sezona celinskega pokala v smučarskih skokih na umetnih podlagah.

Na obeh je slavil Poljak Klemens Muranka. Najboljši predstavnik slovenske vrste na drugi tekmi je bil Rok Justin na drugem mestu, tretji je bil Američan Kevin Bickner. Muranka (108,5 m, 108,5 m; 253,6 točke) je tako kot na petkovi tekmi pod žarometi vodil že po prvi seriji, v finalu pa potrdil zmago, še drugo v manj kot 24 urah.

Najbolj se mu je približal Justin (107,5 m, 108,5 m; 242,3 točke), ki je drugo mesto ohranil tudi po finalu. Justin je bil v petek peti, v finalu nočne tekme pod žarometi je postavil daljavo dneva s skokom dolgim 113,5 metra. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra je zasedel Američan Bickner (106 m, 115 m; 238,0 točke), ki je s finalnim skokom dolgim 115 metrov poskrbel za daljavo dneva in najdaljšo daljavo dvodnevnega skakalnega praznika na Bauhenku.

V finalu je nastopilo vsega skupaj deset Slovencev. Timi Zajc, s finalnim skokom 112,5 metra danes najdaljši od slovenske zasedbe, je bil šesti, Tilen Bartol sedmi, Miran Zupančič osmi, Bor Pavlovčič deseti. Zupančič in Pavlovčič sta na petkovi premierni tekmi v Kranju zasedla drugo oziroma tretje mesto. Andraž Pograjc je osvojil 12. mesto, Rok Tarman je bil 15., Tomaž Naglič 22., Nejc Dežman 26. in Žiga Jelar 29. Zunaj finala so ostali Matjaž Pungertar (42.), Aljaž Vodan (45.) in Andraž Modic (46.), ki je zamenjal domačega slovenskega asa Petra Prevca, ki na sobotni tekmi ni nastopil, v petek pod žarometi pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

S polnim izkupičkom 200 točk je v celinskem pokalu povedel Muranka, na drugem, tretjem in četrtem mestu pa so Slovenci Justin (125 točk), Zupančič (112 točk) in Pavlovčič (86 točk). V prvi deseterici je vsega skupaj šest Slovencev. Tilen Bartol in Andraž Pograjc si delita sedmo mesto, saj sta vsak zbrala po 62 točk, Timi Zajc pa je deveti (56).

Rekord ostal v slovenskih rokah

Prevc je lani suvereno dobil obe tekmi v Kranju, na smučarski skakalnici s K-točko pri 100 m in velikostjo skakalnice 109 m, drži zimski rekord skakalnice s 119 m iz leta 2011, poletnega pa Robert Kranjec s 118,5 m iz leta 2009.

Prevc in ostali člani prve reprezentance se bodo v polni sestavi udeležili premierne tekme za poletno veliko nagrado, od 14. do 16. julija, v poljski Wisli na Poljskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.